Tukuma TIC vadītāja Ingrīda Smuškova par aizvadīto 2021.gadu un prognozēm jaunajā 2022.gadā

Travelnews.lv redakcija aicināja Tukuma TIC vadītāju Ingrīdu Smuškovu īsi atbildēt uz dažiem vaicājumiem par tūrismu 2021.gadā un prognozēm 2022.gadā:

Novērojumi un prieks 2021.gadā:

- Cilvēki ceļoja pa Latviju un tas ir ļoti labi. Kvalitatīvās naktsmītnes bija aizpildītas, un jebkurš kvalitatīvais pakalpojumus varēja daudz maz izdzīvot, ņemot vērā nepārtrauktos ierobežojumus.

- Izdošanās – iepriekš neplānotā un neparedzamā akcija “Mājas kafejnīcu dienas”, kuras mūspusē organizējām pēdējie – oktobra sākumā, tādējādi pagarinot vasaras sezonu un bagātinot rudens piedāvājumu. Runājot ar akcijas dalībniekiem, sapratām, ka pieprasījums bija lielāks nekā piedāvājums. Un vēl lielāks prieks – gandrīz visi akcijas dalībnieki izteikuši vēlmi arī 2022.gadā būt šajā pasākumā.

- Lai arī epidemioloģiskie ierobežojumi nepārtraukti lika kādam piedāvājumam vai pasākumam “atcelties” vai “pārcelties”, mūspuses zīmols “Stirnu buks” varēja noorganizēt gan savus meža taku skriešanas posmus visā Latvijā, kā arī noorganizēt jaunu pasākumu, un cerams, ka tā jau būs tradīcija, rudens pārgājienu ar nakts posmu Vilkaču mežā pie Tukuma.

- 2021.gadā izdevās noorganizēt arī 2020.gadā atliktos Rožu svētkus Tukumā. Tie šoreiz bija mazliet citādāki – festivāla atmosfēra šoreiz bija jāatliek, taču situācija ļāva veidot vairākus floristu veidotus vides objektus pilsētā, kurus skatīt brauca arī pēc svētkiem. Tāpat svētku svētdienu izdevās veidot ne tikai ar dienas, bet arī ar vakara un pusnakts programmu.

- Tā kā dabas takas arī šogad ir bijušas ļoti apmeklētas, diemžēl, daudzviet ceļotāju attieksme pret dabu nav bijusi tai labvēlīga un smagi vērot, kā apzināti un mērķtiecīgi labiekārtotās vietas ir postītas. Diemžēl, diemžēl, diemžēl…

2021.gada sarūgtinājums:

- Protams, visi ierobežojumi, kas liedza ceļojumus daudzajiem ārvalstu tūristiem.

- Gada nogales ierobežojumu dēļ nācās atcelt iecerētās idejas novembrī – Patriotu mēneša pasākumu ciklam, kā arī Ziemassvētku laikam.

Kāds būs 2022.gads?

- Gribētos strādāt un realizēt idejas, kas iecerētas.

- Lai arī budžets pašvaldībā vēl nav apstiprināts, ceram šogad tirgū palaist un aktualizēt divus piedāvājumus – jaunus izdevumus ar aktualizēto piedāvājumu dabas tūrisma cienītājiem un arī piedāvājumu ģimenēm ar bērniem.

- Plānojam kopā ar velo entuziastiem izbraukāt jaunus velo maršrutus mežā pie Tukuma, lai varētu strādāt pie jaunu piedāvājumu veidošanas aktīvai atpūtai mežā dažādām mērķauditorijām.

- Gribam cerēt, ka saviem uzņēmējiem joprojām esam atbalsts.

- Par slikto nedomāsim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46458697sec.