Aizkraukles novada pašvaldības tūrisma speciāliste par tūrismu aizvadītajā 2021. gadā un gaidāmajiem jaunumiem

Travelnews.lv, sākoties jaunajam gadam, vaicā Latvijas pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem piecus jautājumus. Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Aizkraukles novada pašvaldības Tūrisma nodaļas vadītājas vietniece Lauma Āre.

1.    Kādus jaunus tūrisma pakalpojumus, objektus un produktus piedāvāsiet Latvijas un ārvalstu ceļotājiem 2022.gadā?

Aizkraukles novadā 2022.gadā tūrisma uzņēmēji un pakalpojumu sniedzēji piedāvās jaunas iespējas Latvijas un ārvalstu apceļotājiem ar daudzveidīgu tūrisma klāstu. Būs iespēja gan nakšņot jaunizveidotās naktsmītnēs, gan baudīt gardas maltītes un degustēt vietējos ražojumus. Tiks piedāvātas jaunas aktīvā tūrisma iespējas un aizraujošas ekskursiju programmas. 

Ikviens interesents varēs iegūt informāciju jaunizveidotajā interaktīvajā tūrisma informācijas stendā Aizkraukles pilsētā (atrodas Aizkraukles pilsētas kultūras namā) un izmantot audiogidu dabas parkā “Daugavas ieleja”. Ir plānots, ka vienā no novada lielākajiem tūrisma objektiem – Likteņdārzā tiks atklāts saieta nams – Likteņdārza sabiedriskais centrs, kas pilnveidos apmeklētajiem sniegtos pakalpojumus. Šogad paredzēta Laivu parka vietas izveide blakus Kokneses viduslaiku pilsdrupām un Kokneses parkam, un eksponātu izbūve - seno ūdens transportlīdzekļu paraugi - plosts, vienkocis, kravas platforma (strūga), kas kalpos kā brīvdabas estrāde. Plānots tūristiem piedāvāt QR kodu sistēmu, kas kalpos kā ceļvedis pastaigu ekskursijās Koknesē un Jaunjelgavā.

2. Kā vērtējat no tūrisma viedokļa aizvadīto 2021.gadu?

2021. gada tūrisma sezona, līdzīgi kā tas bija 2020.gadā, izteikti atšķīrās no ierastajām tūrisma sezonām – saistībā ar pasaulē un Latvijā esošo epidemioloģisko situāciju, kas būtiski ietekmēja tūristu plūsmu, ierobežoja darbu norisi un iespējas. Saistībā ar dažādiem ierobežojumiem tūristu vidū bija maz ārzemju ceļotāju, salīdzinoši maz bija arī lielu tūristu grupu, bet vairāk ceļoja ģimenes vai draugu lokā. Tūristiem tika piedāvātas dažādas akcijas un pasākumi, lai atklātu jaunas vietas Latvijā, kurās varēja piedalīties ikviens interesents.

Kopīgi sadarbojoties un aptverot visu novada teritoriju, Aizkraukles novada tūrisma nozares pārstāvji un uzņēmēji iesaistījās akcijā “Baltu ceļš”, pasākumā “Lauku dienas”, akcija “Nākamā pietura – Zemgale”, kas norisinājās Aizkraukles novada dažādās vietās vairākās nedēļas nogalēs no jūlija līdz septembrim, kurās vietējie amatnieki, mājražotāji, saimniecības, ražotnes, pilis, muižas un citi tūrisma pakalpojuma sniedzēji saviem apmeklētājiem bija sarūpējuši īpašu programmu, kā arī “Mājas kafejnīcu dienās” Vidusdaugavā jūlijā, kurā piedalījās 29 mājas kafejnīcas Aizkraukles novadā.

Lai arī aizvadītais gads bija sarežģīts un izaicinājumiem bagāts, tomēr vērtējams ar pozitīvu tendenci daudziem nozares uzņēmējiem, kas veiksmīgi spēja pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

3.    Vai novadu reforma 2021.gadā kaut kādā veidā ir ietekmējusi tūrisma dzīvi novadā un pilsētā?

Reģionālā reforma ir būtiski ietekmējusi novada tūrisma nozares darbību. Pērno gadu uzsāka 6 patstāvīgi novadi: Aizkraukle, Jaunjelgava, Koknese, Nereta, Pļaviņas, Skrīveri, kas ar 1. jūliju veido vienotu Aizkraukles novadu. Līdz tam katrā novadā strādāja tūrisma centri, punkti, tūrisma speciālisti, kas no šī gada 1. janvāra darbojas kopīgi jaunizveidotajā Tūrisma nodaļā, kuras darbību koordinē un attīstības plānošanas funkcijas veic Aizkraukles novada un Kokneses Tūrisma informācijas centrs.

4.    Kādi galvenie uzdevumi vai darbi tiek plānoti 2022.gadā, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru un ceļotāju labsajūtu?

Paredzam, ka arī šis gads, līdzīgi kā divi iepriekšējie, tūrisma jomā būs izaicinājumiem pildīts un grūti prognozējams. Lai ceļotājiem būtu vieglāk iepazīt Aizkraukles novada tūrisma piedāvājumu un ērtāk atrast apskates objektus un izvēlēties galamērķus, februārī sāks darboties Aizkraukles novada tūrisma tīmekļa vietne www.visitaizkraukle.lv. Tā kā šis ir pirmais gads, kad darbs tik organizēts tūrisma nodaļā, viens no galvenajiem šī gada uzdevumiem ir izstrādāt un piedāvāt tūristiem jaunus maršrutus Aizkraukles novada iepazīšanai, aktīvi sniegt informāciju sociālo tīklu platformās, kā arī izveidot un izvietot jaunus informatīvos stendus.

5.    Kāds būtu jūsu vēlējums tūrisma zinu portālam Travelnews.lv un Latvijas ceļotājiem 2022.gadā?

Lai ziņu portālam Travelnews.lv 2022. gads ir pildīts ar:

Tālu zemju apceļošanu!

Radošumu!

Aktīvu rosību!

Veiksmi ikvienā darbībā!

Ekskursijām!

Laimi!

Noderīgu informāciju!

Eksperimentiem!

Www.kasnebeidzpārsteigtlasītājus.pasaule

Sadarbības iespējām!

.mīlestību…!

Laiku sev!

Vizītēm daudzās valstīs!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93213606sec.