Tālis Linkaits: cieša sadarbība starp Latviju un Lietuvu dod pienesumu abu valstu izaugsmei

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits ceturtdien, 17. februārī, tikās ar jauno Lietuvas vēstnieku Latvijā Valdu Lastausku (Valdas Lastauskas), lai pārrunātu abu valstu sadarbību. Ministrs un vēstnieks bija vienisprātis, ka ciešā sadarbība starp Latviju un Lietuvu dod pienesumu abu valstu izaugsmei.

“Latvijai un Lietuvai kā kaimiņiem ir cieša sadarbība daudzos aspektos, tostarp arī kopīgos transporta nozares projektos. Abām pusēm ir jābūt vienotām un konstruktīvi jāstrādā, lai sasniegtu labākos iespējamos rezultātus,” sacīja T. Linkaits.

Ministrs un vēstnieks pārrunāja aktuālo situāciju tranzīta un loģistikas nozarē, kas saskaras ar ģeopolitiskās situācijas radītajiem izaicinājumiem, kā arī pievērsās jautājumam par abu valstu savienojamību un ātru pārvietošanos, kas ir īpaši būtiski uzņēmējdarbības attīstībai.

T. Linkaits atzīmēja, ka jau pašlaik top Ķekavas apvedceļš uz A7/E67 autoceļa Lietuvas virzienā, kā arī tuvākajos gados ir ieplānoti Bauskas un Iecavas apvedceļu izbūve. Rīgas apvedceļš tiek pārveidots par ātrgaitas šoseju, tādējādi būtiski uzlabosies starpvalstu savienojamība un ērta pārvietošanās ar autotransportu pa Via Baltica.

Vienlaikus jau šobrīd aktīvi uz priekšu virzās Rail Baltica dzelzceļa līnijas izveide. “Jaunā un modernā dzelzceļa infrastruktūra radīs kā satiksmes, tā arī reģionu attīstības iespējas un stiprinās mūsu starpvalstu attiecības,” pauda T. Linkaits. Tāpat jau pašlaik ir iespējams izskatīt iespēju pasažieru satiksmes attīstībai esošajā dzelzceļa infrastruktūrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33480811sec.