Travelnews.lv redaktore: Tūrisma nozare nespēj palikt vienaldzīga...

Aizritējusi jau vairāk kā nedēļa, kopš Krievija iebruka Ukrainā. Kopš bumbas krīt uz cilvēkiem, ļaudis tveras metro stacijās, pagrabos raud bērni… Tas ir šausmas, kas notiek tagad, 21. gadsimtā, Eiropas vidienē.

Mums katram šajā dienās ir mainījies skats uz dzīvi, uz to, kas patiešām ir svarīgs. Un vārdam "miers" šobrīd jau ir pavisam cita nozīme uztverē. Tas vairs nav tikai vārds, tāpat kā tikai vārds vairs nav tikai "drošība", "mājas", "dzīvība", "bērnu asaras".

Latvijas tūrisma nozari pārstāvošie uzņēmumi šajā situācijā nav palikuši vienaldzīgi, sniedzot palīdzību nelaimē nonākušajiem. Cik nu kura spēkos…

Latvijas lielāko tūroperatori – “Tez Tour” un “Novatours” piedāvā brīvās vietas savos čarterreisos no Ēģiptes uz Rīgu nelaimē nokļuvušajiem ukraiņiem. Un neskopojas arī ar finansēm ukraiņu atbalstam caur ziedot.lv. Vismaz tā ir izrīkojies “Tez Tour”.

Vairākas ēdināšanas iestādes ir gatavas pabarot bēgļus no Ukrainas pilnīgi par brīvu. Autonoma “Sixt Latvija” un tūrisma kompānija “Ap Sauli” palīdzēja nogādāt palīdzību Ukrainai. Arī “Tallink Grupp” palīdz nokļūt Ukraiņu bēgļiem drošībā, sadarbojoties ar vairākām organizācijām.

Zīmīgi, ka par Latvijas tūrisma nozares pārstāvju reālo palīdzību nekur neatrast ne lielību, ne vēlmi “pazīmēties”. Sociālajos tīklos gandrīz klusums. Jo tie, kas dara – viņiem nav laika spodrināt savas spalvas un vākt "laikus".

Es patiesi ticu, ka mūsu katra vēlme ir pamosties no rīta siltumā, drošībā, un uzzināt, ka masu slepkavošana, kuru agresorvalsts dēvē par “specoperāciju” ir beigusies. Ir beigusies asinsizliešana, pilsētu iznīcināšana… Bet kamēr tas vēl notiek, mēs nevaram palikt vienaldzīgi. Paldies katram, kurš sniedz artavu! Слава Україні!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27807713sec.