Tālis Linkaits: Latvijai ir visas iespējas nostiprināt savu pozīciju kā nozīmīgam Ziemeļeiropas aviācijas centram

Īstenojot iecerētos attīstības plānus lidostas “Rīga” teritorijā Latvijai un Rīgai ir visas iespējas nostiprināt savu pozīciju kā nozīmīgam Ziemeļeiropas aviācijas centram – tā ceturtdien, 7. jūlijā, atklājot “Rīgas Aviācijas forumu 2022”, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Lidostā “Rīga” nākamajos gados gaidāmi vērienīgi attīstības projekti, bet Rail Baltica ietvaros sākusies būvniecība dzelzceļa stacijai pie lidostas, paplašināts lidostas terminālis, lidostas pilsētas koncepcijas terminālis un citi projekti, kas veidos modernu, dinamisku un daudzveidīgu transporta un pakalpojumu ekosistēmu.

“Turpinot attīstību šajā jomā, Latvijai ir augsts potenciāls nostiprināt savu kā nozīmīga Ziemeļeiropas aviācijas centra lomu, tādējādi veicinot Latvijas savienojamību un konkurētspēju reģionā,” sacīja ministrs. “Tāpat ceru, ka lidosta “Rīga” piesaistīs vairāk privāto investīciju, jo attīstība ir nepārtraukts un nebeidzams process,” forumā uzsvēra Tālis Linkaits.

Ministrs pauda pateicību visiem aviācijas nozares darbiniekiem par uzticību šai jomai un ieguldījumu, lai arī pēdējo gadu sarežģītās situācijas laikā tiktu saglabāti visaugstākie pasažieru apkalpošanas standarti.

Tālis Linkaits atzina, ka gaisa satiksmi svarīgi attīstīt, domājot par ērtiem savienojumiem ar citiem transporta veidiem – vilcienu, autobusu satiksmi un citiem pārvietošanās veidiem. Labs piemērs multimodālas satiksmes attīstībai ir fakts, ka starptautiskai aviokompāniju aliansei “Star Alliance” tikko pievienojusies dzelzceļa kompānija “Deutsche Bahn”, kas ir pirmais dalībnieks ārpus aviācijas saimes. Līdz ar to aktuāls ir arī multimodalitātes aspekts, kas ļaus saistīt gaisa satiksmi ar vilcienu, autobusu, prāmi un citiem ceļošanas veidiem nākotnē.

Rīgas aviācijas foruma laikā ministrs tikās arī ar kompānijas “TAV Airports Holding” vadību, pārrunājot sadarbības attīstīšanu Rīgas lidostas izaugsmē. T. Linkaits pozitīvi novērtēja līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar šo lidostu darbības un pakalpojumu uzņēmumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58471608sec.