Dana Zinovatna: Kā Jūs vērtētjat viesnīcu biznesu šogad un turpmākas perspektīvas attīstībai?

Vecrīgas viesnīcas «Radisson Old Town Hotel Riga» direktore Dana Zinovatna: Latvijas tūrisma nozarei ir perspektīvas straujākai attīstībai, ja no valsts puses tiks laicīgi pievērsta uzmanība aktuālajiem problēmjautājumiem - darbaspēka pieejamība un valsts atbalsts Latvijas kā tūrisma galamērķa popularizēšanai. Būtiski atzīmēt, ka visām krīzēm ir ciklisks raksturs. Visā pasaulē brīvā tirgus un konkurences apstākļos izdzīvot spēj stiprākie un perspektīvākie nozares uzņēmumi. Viesnīcu bizness nav izņēmums. 2022.gadā ne visas viesnīcas Latvijā atvēra savas durvis pašmāju un ārvalstu viesiem. Bet tās viesnīcas, kuras pārvarēja krīzi, guva pieredzi krīzes apstākļos, optimizējās un nostabilizējās tirgū.

Viena no problēmām, ka pēdējo divu gadu laiku daļa viesnīcu darbinieku ir atraduši citu darbu un tūrismā vairs nedomā atgriezties. Jo cilvēkiem radies maldīgs priekštats, ka darbs viesnīca ir nestabils un neperspektīvs. Šogad ir palielinājies viesnīcu piepildījums, pasākumu un konferenču skaits. Bet visas viesnīcas sastapās ar problēmu – darba spēka trūkums. Lai risinātu šo cilvēkresursu problēmu, manuprāt, nepieciešams popularizēt darba un karjeras iespejas viesmīlības nozarē. Iedrošināt jauniešus iegūt izglītību viesmīlības biznesā.

5 galvenie iemesli izvēlei strādāt viesnīcā!
Katru dienu satikt jaunus cilvēkus, starptautiskā darba vidē un aizraujoši uzdevumi sagaida katru, kurš apdomā studēt un strādāt viesnīcu biznesā.

1. Karjeras un personīgās izaugsmes iespējas
Viesnīcu nozarei ir zināmi daudzi un daudzi veiksmes stāsti, kad konsjeržs vai virtuves darbinieks laika gaitā ir kļuvis par lielas viesnīcas vadītāju, kas laika gaitā iet cauri dažādām nodaļām, tādējādi augot un ieņemot dažādus vadošus amatus. Īpaši lielajās viesnīcās ir daudz nodaļu un dažādu līmeņu vadītāji. Ja jums ir vīzija, griba, dedzīgs prāts un Jūs konsekventi tiekaties pēc panākumiem, tad noteikti tos gūsiet. Protams, šīs iespējas var attiecināt arī uz citām sfērām, taču tās ir ļoti raksturīgas tieši viesnīcu nozarei. Īpaši jāizceļ starptautisko ķēžu viesnīcas, kur līdzās iespējai progresēt vienā viesnīcā, ir daudz iespēju pārcelties uz citām tās pašas ķēdes viesnīcām citās valstīs un ieņemt augsta līmeņa amatus.

2. Profesiju daudzveidība
Viesnīcās ir daudz nodaļu/dienestu, kurām ir savas īpašās funkcijas: uzņemšanas, pārdošanas, mārketinga, ēdināšanas, uzkopšanas, tehniskā nodaļa utt. atkarībā no viesnīcas lieluma. Tiem, kas ir savas karjeras sākumā, paveras plašas iespējas, lai izmēģinātu savus spēkus dažādās nodaļās. Ir iespējams gūt pieredzi dažādās nodaļās vienas viesnīcas ietvaros ka arī iziet apmācības citās nodaļās. Tas viss ļauj dziļāk izprast viesnīcu nozari un tās nodaļu savstarpējo saistību, izvēlēties sirdij tuvāko darbu un plānot savu karjeru.

3. Nekad nebūs garlaicīgi
„Kā izskatās tipiskā darba diena/ikdiena viesnīcā?” – jautājums uz kuru grūti atbildēt viesnīcas darbiniekam. Katra diena piedāvā jaunas iespējas un izaicinājumus. Viesnīcas darbs ir ļoti dinamisks.

4. Ceļošanas iespējas
Kā tūrisma nozares darbiniekiem ir lieliskās iespējas ceļot, apmeklēt dažādas valstis un pilsētas. Ja strādājat kādā starptautiskās ķēdes viesnīcā, tas var būt kā pieredzes apmaiņa ar tās pašas ķēdes viesnīcu tikai citā valstī. Ta arī var būt dalība dažādās starptautiskās tūrisma izstādēs.

5. Pozitīvas attieksmes veidošanās
Pakalpojumu sektorā viena no galvenām sastāvdaļām ir smaids. Pat ja jūsu darba sākumā viesnīcā smaidīšana šķiet grūta vai samākslota, tad tas ar laiku kļūst par jūsu dzīvesveida un darba neatņemamu sastāvdaļu. Smaids maina cilvēku, padara viņu optimistisku, dzīvespriecīgu, neskatoties uz dzīves grūtībām. Karjeras veidošana viesnīcu nozarē galvenokārt ir atkarīga no indivīda pozitīvās vērtību sistēmas un attieksmes, un sirsnīgs smaids ir tās neatņemama sastāvdaļa un izpausme. Smaidam ir acīmredzama ietekme uz citiem cilvēkiem un darbinieku savstarpējām attiecībām. Viesnīcu sektorā strādājošiem veidojas pozitīva attieksme un vērtību sistēma, kas viņus atšķir no citu jomu darbiniekiem. Manuprāt, viesnīcu darbinieki ir sabiedriskāki un vieglāk nodibina jaunus kontaktus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06429791sec.