Tanzānijā atrastie seno cilvēku pēdu nospiedumi varētu būt iemesls jauna muzeja izveidei

Tanzānijā tika atrasti cilvēku pēdu nospiedumi, kas šobrīd ir senākie pasaulē, tāpēc tagad šis vērtīgais atradums ir iekustinājis ideju par jauna muzeja izveidi Tanzānijas pilsētā Laetoli.

Atrastie pēdu nospiedumi ir vairāk kā 3,7 miljonus veci un tika atrasti Tanzānijas ziemeļos, Ngorongoro konservācijas teritorijā. Šis ir otrais neizmērojami svarīgais pierādījums cilvēku evolūcijai, kas atrasts šajā teritorijā. Pirmais tika veikts 1978. gadā.

Nacionālo resursu un tūrisma ministrs, profesors Jumanne Maghembe savā nesenajā paziņojumā teica, ka šis atradums norāda uz to, ka Tanzānija ir viena no svarīgākajām vietām, kurā pētīt cilvēces izcelšanos un rašanos.

Miljoniem gadu senie pēdu nospiedumi līdz mūsdienām saglabājušies tikai tāpēc, ka iespiesti vulkāniskajos pelnos. Tiek uzskatīts, ka šie nospiedumi ir viens no svarīgākajiem izpētes objektiem un pierādījumiem, kas vajadzīgs, lai izskaidrotu šobrīd pastāvošo teoriju par to, kāpēc cilvēki sāka staigāt stateniski.

Profesors Maghembe stāsta, ka šis nesenais atradums ir papildus iemesls, lai Laetoli izveidotu muzeju, kas veltīts cilvēces evolūcijas izpētei. "Ir skaidrs, ka šāda muzeja izveide piesaistīs pētniekus no visām pasaules malām un veicinās šo pētnieku sadarbību ar vietējiem zinātniekiem. Tādējādi radīsies iespēja radīt globālu sapratni par to cilvēces evolūcijas periodu, kurā liela loma ir arī Āfrikai."

Nesenais nospiedumu atklājums tika veikts tikai aptuveni 60 metrus no vietas, kur 1978. gadā tika atrasts iepriekšējais nospiedums. Šīs vietas izpēte bija rezultāts pētījumam par kultūras mantojumu, ko veica konsultanti no Tanzānijas un Dienvidāfrikas Republikas.

Tanzānija šobrīd meklē jaunus viedus, kā piesaistīt tūristus, jo to plūsmu ir ietekmējis jauns likums, ko valdība pieņēma jūlija. Katru gadu Tanzāniju apmeklē aptuveni 1,1 miljons tūristu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86043811sec.