Kaut kas traks - tūrists Īrijas pludmalē atrod 50 tūkstošus eiro vērtu kokaīnu

Negaidītu un šokējošu atklājumu, atpūšoties kādā no Maijo grāfistes, Īrijā, pludmalēm, piedzīvojis kāds amerikāņu tūrists Tomijs Šlaters (Tommy Schlather) – viņš nejauši uzdūries sainītim ar kokaīnu, kura vērtība nelegālajā tirgū tiek lēsta uz 50 tūkstošiem eiro. Šāds notikumu pavērsiens gan vairāk iederētos kādā asa sižeta spriedzes filmā, taču, kā redzams – trakas lietas var gadīties arī reālajā dzīvē.

Tomijs Īrijā, gleznainajā Ahilla salā (Achill isalnd) bija ieradies, lai apciemotu tur dzīvojošos radiniekus. Pastaigājoties pa pludmali Minauna klinšu tuvumā, vīrietis pamanījis starp piekrastes akmeņiem kādu objektu, kas piesaistījis viņa uzmanību, jo īsti nav iederējies ainavā. Sainītis bijis ievīstīts melnās un dzeltenās līmlentēs, un sākumā Tomijs nav sapratis, kas tas ir. Aplūkojot tuvāk, viņam radās nojausma, kas sākumā šķitusi absolūti neiespējama, bet tomēr izrādījusies patiesa – tūrists nejauši bija atradis ievērojamu daudzumu narkotiskas vielas.

Ja šī būtu asa sižeta filma, tad šai brīdī sāktos traks, nebeidzams bēgšanas, pakaļdzīšanās, šāvienu, asiņu un bojāgājušo virpulis, no kura maz izredžu izkļūt dzīvam. Dzīvē, izrādās visu var atrisināt daudz mierīgāk – jaunietis par atradumu izstāstījis radiniekiem, kuri griezušies pie varas iestādēm. Policija novērtējusi, ka atradums satur aptuveni vienu kilogramu kokaīna, kura aptuvenā vērtība ir 50 tūkstoši eiro.  

Varas iestādes uzskata, ka atrastais kokaīns ir tikai maza daļa no daudz liekākas narkotiku partijas, ko kontrabandas ceļā mēģinājuši ievest no jūras puses Īrijas rietumu krastā. Tika izdarīta rūpīga krasta pārmeklēšana, bet tomēr rezultātus tā nedeva – vairāk nekas netika atrasts.  

Neskatoties uz atraduma šokējošo saturu un apjomu, šī nav pati neparastākā “jūras velte”, kas atrasta Īrijas piekrastē. 2014.gadā Galvejas pludmalē tika izskalots īsts, aptuveni piecus tūkstošus gadu vecs medību cirvis.

Vēl interesanti, ka pēdējā mēneša laikā visumā klusā, bet ļoti pievilcīgā Ahilla sala nonāk mediju uzmanības lokā jau otro reizi. Maijā pirmo reizi pēc 33 gadu atrašanās zem ūdens atkal virszemē parādījās Dooagh pludmale. 300 metrus garu smilšu strēli pagājušā gadsimta 80tajos gados aizskaloja vētras. Šogad valdošie bija citu virzienu vēji, kas pamazām pārvietoja ūdens masas prom no krasta, atkal atsedzot pievilcīgo pludmali viesiem. Šis patīkamais jaunums jau paspējis jūtami pozitīvi ietekmēt no tūrisma ieņēmumiem stipri atkarīgās Ahilla salas ekonomisko situāciju. Ik gadu Ahilla salā ierodas 150 līdz 180 tūkstoši viesu, bet, kā smejies, vērtīgi atradumi gadās tikai retajam.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80387807sec.