11 slepenas Eiropas pilsētas, kuras noteikti jāapmeklē - 2.daļa

Londona, Parīze, Milāna, Barselona… Visas šīs vietas ir brīnišķīgas, taču, visdrīzāk – jau redzētas. Tam vēl pieskaitot klāt faktu, ka tajās tūristu ir tikpat daudz, kā Bilam Geitsam naudas, rodas vēlme aplūkot ko mazāk populāru – un dabīgu.

Tāpēc piedāvājam iepazīties ar 11 slepenām – vai vismaz mazāk zināmām Eiropas pilsētām, uz kurām noteikti būtu jāaizbrauc!

Noteikti izlasi arī pirmo šā raksta daļu ŠEIT.

Sintra, Portugāle

Lai arī divas lielākās Portugāles pilsētas – Lisabona un Porto ir neatkārtojami skaistas, Portugālē vēl ir daudz apslēptu dārgumu, ko apskatīt. Viena no tām ir Sintra – Portugāles karaļu pilsēta. Tā atrodas starp kalniem un jūru, tai ir ārkārtīgi sena vēsture un īpaša atmosfēra. Pati pilsēta ir bijusi iedvesmas objekts 18. un 19.gadsimta rakstniekiem un māksliniekiem – un izstaro romanci. Pilsētā atrodamas neskaitāmas pilis un muižas – kā jau karaļu pilsētā.

Marseļa, Francija

Lai arī Marseļa nav maz zināma pilsēta, vasarā teju visu tūristu “krējumu” Francijā nosmeļ Parīze. Protams, var jau saprast – Parīze ir Parīze. Taču Marseļa, kas ir otra lielākā Francijas pilsēta, īstenībā daudz neatpaliek no Francijas galvaspilsētas – tai ir bagāta vēsture un kultūra, kā arī neatkārtojama ēdienu vide. Marseļā arī jaušama izteikti spēcīga franču identitāte, kas apvienojas ar dienvidnieku izjūtām. Ostas pilsētā ir neskaitāmas promenādes, muzeji, prospekti, kā arī mazi veikaliņi un restorāni, ko apmeklēt. Tāpat ieteicams izbaudīt neatkārtojamu saulrietu no “Notre Dame de La Garde”.

Trondheima, Norvēģija

Neticēsiet, bet tieši Trondheima bija Norvēģijas galvaspilsēta vikingu laikos. Tā atrodas pie Nidelvas upes un tajā ir bagāta kultūra – kā jau pilsētā, kas pastāvējusi jau izsenis, un bijis kultūras un tirdzniecības centrs. Tas padara šo dinamisko pilsētu par vienu no interesantākajām pilsētām Ziemeļeiropā. Pilsētā apskatāmi skati, kādus nevar redzēt citur – koka muiža “Stiftsgarden”, 17.gadsimta pils, kā arī Nidaros katedrāle, kas ir lielākā viduslaiku katedrāle Ziemeļeiropā. Trondheimā arī ir ļoti izplatīta kafijas kultūra.

Salamanka, Spānija

Spānijas sirdī atrodamā pilsētiņa ir vieta, ko varētu dēvēt par Instagrama karalieni. Pilsētas vēsturiskais centrs ir pilns ar smilšakmens mājām, kas saulrietu laikā blāzmo zelta krāsā tik ļoti, ka pilsēta nodēvēta pat par Zelta pilsētu. Šeit ir mājas vecākajai Spānijā vecākajai universitātei, kas nozīmē, ka pilsēta pilna arī dzīvības – studentiem, kas arī izbauda pilsētas arhitektūru un atmosfēru. Noteikti apmeklējat “Plaza Major” skvēru, kas veidots baroka stilā – šeit ikvienā diennakts stundā tiekas vietējie un studenti.

Lucerna, Šveice

Pilsēta, kas savu mājvietu atradusi ar tādu pašu nosaukumu apveltīta ezera pašā ziemeļu galā, ir lieliska vieta tiem, kas mīl pastaigas – jo pilsēta ir izbaudāma ar kājām. Šeit ir mājvieta Eiropas vecākajam tiltam, tāpat ir brīnišķīga vecpilsēta, pa kuru vienkārši “pavazāties” apkārt. Lai izbaudītu pilsētas panorāmu, noteikti uzkāpiet pulksteņa tornī virs “Musegg” mūra. Tāpat arī Lucernas Mākslas muzejs, noteikti, ir apmeklēšanas vērts!

Gente, Beļģija

Aizmirstiet Briseli, Antverpeni vai Brūžu – dodieties uz Genti, ērtu un mājīgu mazu pilsētiņu Beļģijas flāmu daļā. Tomēr pilsētiņa arī pārsteigs ar savu spēcīgo vēsturi un bilžu perfektu arhitektūru. Pilsēta ir pilna ar studentiem, kas brīvdienās dodas mājup – kas pilsētu padara par vietu ar teju divām sejām. Noteikti jāapmeklē Grāvestīnas pils un Svētā Pētera Abatiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10420203sec.