Baltijas dabas pērles, ceļojot ar automašīnu

Beidzot vasara ir pilnbriedā, un arvien vairāk palielinās to ceļotāju skaits, kuri vasaras atvaļinājuma laikā vēlas izzināt kaimiņvalstu dabas pērles, ceļojumam nomājot automašīnu. Par Igaunijas idilliskajiem ezeriem un satriecošajām jūras ainavām, kā arī Lietuvas augstajām kāpām un renesanses laika pilīm jeb vietām, kuras vērts apskatīt kaimiņvalstīs, stāsta autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis Edijs Vārpsalietis.

Tendences liecina, ka nomas automobiļi visbiežāk tiek izmantoti, lai apmeklētu mazpilsētas un tādas apskates vietas, kas ir interesantas visai ģimenei. "Vasarā cilvēki visbiežāk ceļo kopā ar ģimeni, tāpēc garākam ceļojumam parasti izvēlas nomāt automobili, kurā ir pietiekami daudz vietas visai ģimenei un bagāžai," stāsta starptautiskā autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis Edijs Vārpsalietis. Viņš piebilst, ka šajā sezonā palielinājies to klientu skaits, kuri automobili nomā izbraukumam uz kaimiņu valstīm. Gan kaprīzo laikapstākļu, gan mainīgās drošības situācijas Eiropā dēļ arvien vairāk ceļotāju atsakās no vasaras atvaļinājuma tālās zemēs, dodot priekšroku blakus esošo valstu iepazīšanai. Budget Latvia pārstāvis sniedz ieskatu autonomas uzņēmuma klientu iecienītākajās vietās tepat kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā, kuras vērts apmeklēt brīvdienu ceļojumā ar automašīnu.

Igaunija – idilliski ezeri un satriecošas jūras ainavas

Tallina – Igaunijas galvaspilsēta, ir viena no pilsētām Ziemeļeiropā, kas vislabāk saglabājusies no viduslaikiem. Taču skaistā galvaspilsēta nebūt nav vienīgais apskates vērtais objekts – Igaunija ir īpaša ne tikai ar vairāk nekā 2000 salām, bet arī ar apbrīnas vērtajiem dabas skatiem un to, ka vairāk nekā pusi valsts teritorijas klāj meži.

"Apceļojot Igauniju ar automašīnu, ceļojumu ieteiktu sākt Dienvidigaunijas dabas pērlē Otepē, kas pārsteidz ar brīnišķīgām pārgājienu takām un elpu aizraujošiem skatiem no Tehvandi un Harimee skatu torņiem. Ja laikapstākļi atļauj, noteikti ieteiktu ienirt idilliskajā Pihajerve vai Elva ezerā," dalās autonomas uzņēmuma pārstāvis, piebilstot, ka lielākā Igaunijas ezera Peipusa krasts sniedz unikālu ieskatu igauņu tradicionālajā kultūrā un iegūst arvien lielāku popularitāti tūristu vidū. Apmeklētājiem ir iespēja iepazīt vecticībnieku dzīves vēsturi, kā arī nogaršot tradicionālus vietējos zivju un sīpolu ēdienus.

Dodoties tālāk uz ziemeļiem gar Peipusa ezera krastu, ceļotāji sasniegs Igaunijas ziemeļu piekrasti, kur ikdienas rutīnu nomainīs satriecoša jūras ainava, Kesmu kapteiņu ciems un Vesu smilšainās pludmales. Arī Perispeas pussala un Igaunijas sauszemes ziemeļos tālākais apdzīvotais punkts noteikti ir apskates vērtas vietas, kuras visērtāk apskatīt, ceļojot ar auto.

Lietuva – augstas kāpas un renesanses laika pilis

Daudz vēl neatklātu ainavu ir arī Lietuvā. Lai izbaudītu augstākās smilšu kāpas Baltijas jūras krastā, ceļojumu var sākt Kuršu kāpā, apciemojot arī netālu esošo Neringas pilsētu. Kā turpinājums ceļojuma maršrutā varētu būt brauciens pa ainavisko Panemunes ceļu, kas slavens ar ceļā redzamajām muižām un pilīm, no kurām ievērojamākā ir renesanses stilā celtā Panemunes pils. "Auto nomnieki bieži cildina arī Traķu pilsētu, kas atrodas netālu no Viļņas. Pilsētiņa atrodas daudzu ezeru viduspunktā, un ir slavena ar pilsētas salas pili – daudzu aizraujošu pasākumu un festivālu norises vietu," stāsta Edijs Vārpsalietis.

Ceļojumam uz kaimiņvalstīm ģimenes visbiežāk nomā automašīnu no ceturtdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam – tas ir periods, kurš saskaņā ar autonomas uzņēmuma pārstāvja teikto bieži vien nodrošina viszemākās nomas cenas. "Nomas perioda izmaksa ir atkarīga no daudziem faktoriem – ne tikai no nedēļas dienām, kurās plānots nomāt automobili, bet arī automašīnas veida un nomas perioda ilguma. Jāņem vērā, ka jo ātrāk automašīna tiek rezervēta un jo ilgāks ir automobiļa lietošanas periods, jo izdevīgāki auto nomas nosacījumi, tādēļ noteikti vērts salīdzināt dažādu nomas periodu cenas," iesaka Budget Latvia pārstāvis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.58563304sec.