10 turku ēdieni, kas jānomēģina esot Turcijā

Ja kādreiz nonāc Turcijā, tad, noteikti, neaizmirsti nomēģināt šos ēdienus. Protams, turkiem ir arī daudz citu ēdienu - tāpat kā jebkurai valstij. Ja domā, ka kādu ļoti svarīgu nepieminējām, tad droši ieraksti to komentārā - mēs paskatījāmies tikai uz populārākajiem!

Doner kebabs

Kebabi vispār ir milzīga daļa no Turcijas kultūras, tāpēc nevaram nesākt ar tiem. Ja esi Turcijā, noteikti nomēģini šo.

Pats populārākais turku ēdiens, visdrīzāk, ir tieši šis kebabs. Tas šobrīd kļuvis par teju tradicionālu ēdienu arī Vācijā. Doner kebabs ir tradicionālā maizē salikums starp gaļu (jēra, liellopa vai vistas), dārzeņiem un mērcēm.

 


İskender kebabs

Uz šķīvja tiek likta tradicionālā “doner” kebaba gaļa ar siltu tomātu mērci, tomātiem un jogurtu (nereti pievienots tiek arī sviests), kas tiek servēts virs tradicionālās maizes.

 


Baklava

Šis ir tradicionālākais turku saldums, kas sastāv no kārtainā mīklā ievietotiem riekstiem un sīrupa. Ārkārtīgi salds un sātīgs saldais!

 


Dondurma saldējums

Šis saldējums izskatās pēc parasta saldējuma, bet tas ir īpašs, jo tam pievienotas vielas, kas to (vismaz nedaudz) attur no izkušanas. Tās arī pievieno saldējumam tādu kā staipīgumu, padarot saldējumu košļājamu.

 


Lahmacun

Jeb turku pica. Tomēr līdz mums saprotamajai itāļu picai, šeit ir tālu. Uz ļoti plānas lavaša tipa maizes tiek plānā kārtā likta maltā gaļa, kas tiek pārlieta ar citrona sulu un pētersīļiem. Sarullē šo un ēd – turku pica gatava!

 


Meze jeb Mezze

Ir kas līdzīgs spāņu “tapām”. Jeb vienkārši – uzkodām. Parasti šīs uzkodas tiek servētas pie alkohola, taču neviens tās neliedz ēst arī tāpat. Parasti te ietilpst siers, melone, jogurts, baklažāna salāti, kādas jūras veltes (piemēram, kalmārs), artišoki un vēl kādi dārzeņi.

 


Balık Ekmek

Šī ir viena no Stambulas populārākajām sviestmaizēm tūristu starpā. Grillēta zivs, maize, sīpoli un vēl kādi salāti.


Pide

Laiviņu veida maizītes, kurās iekšā ir malta gaļa, spināti, olas vai sucuks – asa turku desiņa.

 


Köfte

Jeb gaļas bumbiņas. Varam tās dēvēt arī par kotletēm.

Tomēr šīs bumbiņas tiek servētas sarkanajā mērcē – ar tomātu piegaršu. Šīs bumbiņas liek maizē, pie salātiem vai vienkārši – ar jogurtu.

 


 

Manti

Šie izskatās pēc makaroniem vai pelmeņiem – īpaši ravioli, tomēr tie ir unikāli gan savā tekstūrā, gan garšā. Tie ir nelieli liellopa vai jēra gaļas pelmenīši, kas tiek servēti tāpat kā pelmeņi – vai nu vārīti vai cepti. Ierasts tos ēst ar jogurtu.

 

 

A post shared by Coffee Mode (@coffee__mode) on


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.503613sec.