5 ātras atzinas par Turciju

Šobrīd daļa Travelnews.lv atrodas Turcijā - un kamēr vēl pošamies mājup, nolēmām uzrakstīt piecas ātras atziņas par mūsu dienām šeit, pieredzēto sasaistot ar iepriekš dzirdēto par Turciju. Jāņem vērā tas, ka šī ir mūsu pirmā reize Turcijā.

Iesākot nākamo darba nedēļu, tad jau arī būs kāda fotoreportāža un, iespējams, arī saturīgāki raksti par Turciju.

1. Turcijā nav jājūtas nedroši.

Līdz šim pieredzētais nav licis justies nedroši. Vismaz noteikti ne vairāk nedroši kā, piemēram, Pļavniekos jeb jebkurā citā vietā Eiropā. Esam staigājuši apkārt pa naktīm, Eiropas meitenes ir staigājušas apkārt mini-svārciņos un šortos un nekādu īpašu attieksmi tas nav izraisisījis. Jāņem gan vērā tas, ka turku vīrieši uz ielām ir daudz - un viņiem eiropiešu sievietes liekas ļoti eksotiskas, kas nozīmē - ja sieviete būs viena vai arī vairākas,  bet bez vīriešu dzimtas pavadoņa, tad, visdrīzāk, tiks mēģināts uzsākt sarunu. Tomēr turki respektē citus vīriešus un ja vien blakus sievietei ir vīrietis, tad īsti sarunu necenšas uzsākt.

2. Turcija ir lēta

Parastākais kebabs (lavašā) Turcijā maksā ap 5-7 turku lirām, kas pārvēršot eiro sanāk 1,25-1,75 eiro. Tādi paši, kas Latvijā maksā ap 3 eiro. Ūdens (0,5L) pudele maksā 13-25 eiro centus. Arī drēbes, kurpes un citas tamlīdzīgas lietas ir daudz lētākas - t-kreklus var atrast pat par 10 turku lirām jeb 2,5 eiro.

3. Turcijā ir netīrs

Ar to ir jārēķinās - lielajās pilsētās uz ielām būs daudz atkritumu, bet mazajās - daudz smilšu. Dušā prasās iet regulāri - arī dēļ saules, kas te ik pa laikam karsē ļoti ļoti.

4. Turcijā reliģija ir ļoti maz manāma.

Pirms braukšanas uz Turciju, bija iespaids, ka cilvēki reliģiju ļoti ļoti piekopj, tomēr realitātē tā nav. Reliģija ir, tomēr tā nav noteicošais. Uz lūgšanām minareti sauc regulāri, bet ikdienas dzīve neapstājas - un neviens vietējais pat īpaši nepievērš tam uzmanību. Jaunāki cilvēki vispār netiek manīti pievēršam īpašu uzmanību reliģijai - izņemot mošeju tuvumā, kur viņi izjūt respektu pret visu apkārtējo un to prasa arī no citiem.

5. Turcijā ir dārgs un grūti pieejams alkohols.

Ja Latvijā aliņu var nopirkt teju jebkur, tad Turcijā tā īsti nav - ir atsevišķi veikali, kur var iegādāties alkholu. Un tas ir salīdzinoši dārgs - populārākais Turcijas alus "Efes" maksā aptuveni 1,75 - 2 eiro bundžā vai pudelē (0,5 litri). Līdzīgi ir arī ar vīnu un citiem alkoholiskajiem dzērieniem - vīns maksā aptuveni 8 eiro (sākot no), šņabis - ap 10 (puslitrs). Alkohola lietošana arī nav pārāk izplatīta - jo nu, protams, tas ir dārgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24888206sec.