Labākās vietas pasaulē, kur izbaudīt zelta rudeni - 2.daļa

Rudens nāk apgleznot ne tikai Latviju, ar tā krāsu pārbagātību tiek svētītas arī daudzas citas zemes plašā mērenā klimata joslā. Šā raksta pirmajā daļā jau sākām iepazīstināt ar vietām, kuras ceļošanas jomas “gardēži” atzinuši par skaistākajiem gala mērķiem rudens sezonai. Šoreiz – vēl desmit brīnišķīgas vietas sapņiem un plāniem.

Toskāna, Itālija

Toskānas reģions ar savu renesanses mākslu un arhitektūru, kolorītajām pilsētiņām, olīvu birzīm, smuidrajām cipresēm, vīnogām apstādītajiem pakalniem un vīna darītavām, lauku muižiņām un lielisko virtuvi ir populārs gala mērķis vasaras sezonā. Taču, iekrāsots rudens krāsās un ražas novākšanas kņadas pārņemts – tas ir pat vēl labāks!

Denali nacionālais parks un rezervāts, Aļaska, ASV

Denali nacionālais parks pārklāj vairāk kā 24 tūkstošus kvadrātkilometru lielu teritoriju – īsta dabas bagātība. Un rudenī, pirms garās un bargās ziemas, tas viss burtiski uzliesmo miljoniem bērzu zeltā un apšu bronzā.

Vašingtona D.C., ASV

Ejiet pretim stereotipiem (cilvēku tūkstoši katru pavasari skrien turp apbrīnot slaveno japāņu ķiršu ziedēšanu), un novērtējiet ASV galvaspilsētu rudens rotā, kad vēsturiskās ēkas, laukumus un pieminekļus ieskauj teju visi iespējamie sārtās un oranžās krāsas toņi.

Blue Ridge Parkway ceļš, ASV

Šis episkais vairāk nekā 720 garais ceļš ved cauri Ziemeļkarolīnas un Virdžīnijas štatiem, pāri Apalaču kalniem, cauri vairākiem nacionālajiem parkiem, sastopoties ar dučiem brīnišķīgu mežu, pastorālu kalnu ainavu, kristāldzidru ezeru, mazu pilsētiņu. Tas ir fantastiski skaists visu gadu, bet lapu krāsošanās periodā šis skaistums sasniedz savu kulmināciju.  

Amsterdama, Nīderlande

Amsterdamas zelta rudens ir brīnišķīgs, vienalga, vai dodaties pilsētas izpētē kājām, velosipēda mugurā vai izmantojiet iespēju vērot pilsētu no ūdens skatu punkta kādā kuģīšu izbraucienā. Jūs būsit tik aizgrābts, ka jums netraucēs par fakts, ka dienas gaismas ilgums šajā gadalaikā tur ir tikai 9 stundas.  

Centrālparks, Ņujorka, ASV

Arī galēji urbanizēto “betona džungļu” iemītnieki alkst pēc kāda dabas stūrīša, jo sevišķi laikā, kad apkārt plosās krāsu trakums. Un ņujorkiešiem tāds ir Centrālparks – starp citu, viena no pasaulē visvairāk filmētajām vietām.

Niagāras ūdenskritums, ASV

Niagāra ar saviem trim masīvajām ūdenskrituma plūsmām, kur ik sekundi nokrīt 3160 tonnas ūdens, ir viens no iespaidīgākajiem un arī visvairāk apmeklētajiem dabas brīnumiem pasaulē visu gadu. Bet zilā ūdens un oranžo koku kontrasts rudenī ir kaut kas patiešām īpašs.

Santa Fe, Ņūmeksika, ASV

Sangre de Cristo kalnos Santa Fe nacionālajā parkā netrūkst apšu birztalu, kas rudens pusē iekrāsojas koši dzeltenas.

Skotu Kalnienes, Skotija     

Daudzu dzejnieku un mākslinieku darbos apjūsmotās skotu Kalnienes (Highlands) ir viena no iespaidīgākajām Skotijas dabas ainavām, un visspilgtākā tā ir rudenī, kad krāsu toņu paleti papildina dzeltenie, koši rudie un vīna sarkanie toņi. Rudens šeit ir arī vislabākais laiks dzīvās dabas novērošanai – ir izredzes satikt sarkanos briežus, pelēkos roņus, lapsas, meža zosis, gulbjus un citus dzīvniekus.

Kvebekas province, Kanāda

Laiks no septembra vidus līdz beigām ir labākais brīdis, kad novērot, kā visu Kvabeku pamazām pārņem sarkanie, oranžie un zaļie toņi. Lai dabas vērošanas pieredzi padarītu pavisam īpašu, ieteicams pārnakšņot kādā no “Hobitu mājiņām” meža vidū – tādas piedāvā dabas taku un naktsmītņu komplekss Entre Cimes et Racines apmēram stundas braucienā no Monreālas.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.35266209sec.