Abū Dabī atvērs jaunu Luvras muzeju

Lielākā daļa ceļotāju, droši vien, būs jau atķeksējuši Parīzes ikonu - Luvras muzeju, kā redzētu, savā ceļotāja dienasgrāmatā. Luvra arī ir pasaulē lielākais mākslas muzejs - mājvieta miljoniem mākslas objektu, tostarp arī Monai Lisai, kas ir pasaulē slavenākais mākslas darbs.

Tomēr, pat ja esat bijuši Parīzes Luvrā, drīz vien būs jādodas uz Luvru vēlreiz - nu, vismaz, ja vēlēsieties teikt, ka esat tur bijuši. Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Abū Dabī durvis plāno vērt jauns Luvras muzejs - un šeit nav nekādu joku, āķu vai burtu spēļu - jaunais muzejs patiešām būs Luvras muzejs, pilnīgi oficiāli, jo Abū Dabī tiks atvērts Parīzes muzeja brālis.

Jau desmit gadus atpakaļ, Parīzes Luvras muzejs piekrita dalīties ar savu nosaukumu - un arī mākslas kolekciju, iespējamā AAE veidotā muzejā. Un šobrīd, vairākus gadus vēlāk, neskatoties uz dažādiem aizkavējumiem, durvis patiešām vērs Abū Dabī Luvras muzejs. Muzejs būs "Luvras muzeja Arābu līča filiāle". Kolekcijā būs arī uz īri paņemti mākslas darbi no lielā Luvras muzeja.

Paši Abū Dabī topošā muzeja atbildīgie gan atgādina - Parīzes Luvras muzejam bija 800 gadi, lai savāktu savu iespaidīgo kolekciju, taču Abū Dabī muzejam - mazāk nekā 10. Tas gan vērtējams dažādi - jo Luvras muzejs arī tika veidots 800 gadus, bet Abū Dabī tas tika radīts 10 gadu laikā.

Muzejs veidots, lai atgādinātu ēnotu Arābu medīnu un tā autori to sauc par unikālu arābu pasaulei. Ieejas maksa būs aptuveni 13-14 eiro (jeb 60 AED). Iecerēts, ka Abū Dabī Luvras muzejs kļūs par tādu pašu kroņa dārgumu kā Parīzes Luvra.

Jau vēstījām, ka ar oktobra beigās tiešos lidojumus no Rīgas uz Abū Dabī uzsāks Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14416504sec.