Kuras ir desmit laimīgākās valstis pasaulē?

Vairumā gadījumu cilvēki vēlas ceļot skaisti - tas ir, doties uz valstīm, kur ir sakārtota vide, laba infrastruktūra un drošība. Tas nozīmē, ka šajās valstīs cilvēki dzīvo laimīgi - un arī tūrista virzienā ir gatavi virzīt savu ikdienas mieru un laimi - vai tas būtu uzņemot svešinieku savā mājā (piemēram couchsurfing), palīdzot atrast labāko bāru alus malkošanai vai arī vienkārši uzsmaidot uz ielas.

Tieši tāpēc ceļotājam īpaši svarīgs var būt izveidotais pasaules laimīgāko valstu saraksts. Vai vari uzminēt kaut pusi no valstīm, kuras ierindojušās top 10?

10. Zviedrija

Zviedrijā ir īsāks darba laiks nekā citviet pasaulē, kā arī ļoti populārs ir "fika time" jeb "pauzīte darbā", kad vietējie satiekas, lai uz pārdesmit minūtēm atslēgtos no darba, parunātu un iedzertu kafiju, kas te tiek patēreta ļoti lielos apjomos.

9. Austrālija

Austrālijā ir spēcīga ekonomika un liela teritorija. Tā atrodas nostāk no citām valstīm, kas ļauj tai saglabāt tīru vidi un nevienam "nekāpt uz varžacīm". Jo vietas tacu pietiek visiem! Te pat nacionālajos parkos var atrast vietu, kur par brīvu izmantot grillu un kopā ar draugiem "uzgrillēt" kaut ko.

8. Jaunzēlande

Šajā valstī cilvēki dzīvo vien aptuveni 800 gadus, kas nozīmē, ka te "pēdas" esam atstājuši vēl tikai nedaudz... Te ir ļoti daudzveidīga daba, mazs piesārņojuma līmenis, kas rada cilvēkos laimi!

7. Nīderlande

Nīderlandē cilvēki ļoti daudz nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm (galvenais pārvietošanās līdzeklis - ritenis), kas ļauj saglabāt veselību. Pievienojat tam arī ideālo atrašanās vietu - ostas un loģistikas operācijas - un no tā ienesošo naudu un kāpēc gan nebūt laimīgam?

6. Kanāda

Kanāda ir otra lielākā valsts pasaulē pēc teritorijas, bet iedzīvotāju skaits atpaliek, kas nozīmē, ka te ir daudz vietas un pieklājības normu.

5. Somija

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc arī aukstie somi spēj būt laimīgi, ir viņu ierastās pirtis. Valstī ir 5,3 miljoni iedzīvotāju, bet 3,3 miljoni pirtis!

4. Norvēģija

Norvēģi laimīgi ir ne tikai neatkārtojamās dabas dēļ, bet arī neatkārtojamās naftas daudzuma un tās ienesošās naudas dēļ. Norvēģija ir viena no bagātākājām, dārgākajām un līdz ar to arī laimīgākajām valstīm pasaulē!

3. Islande

Interesants fakts par Islandi ir tāds - arī krīzes laikā (2008.gadā) Islande saglabāja vietu pasaules laimīgāko valstu topa augšgalā. Daudzi skaidro, ka ekonomiskā krīze Islandē "vienkārši satuvināja cilvēkus un komūnas". Nu, ja tā - tad lieliski...

2. Šveice

Šveice 2015.gadā bija laimīgākā valsts pasaulē - un kāds gan brīnums, jo te ir ļoti spēcīga ekonomika, neatkārtojami dabas skati, kā arī daudz šokolādes un siltas kafijas!

1. Dānija

Bezmaksas izglītība, veselības aprūpe un augsta minimālā alga - tas viss, vēl pievienojot arī spēcīgo komūnas un nacionalitāte sajūtu - un par ko gan sūdzēties. Dāņiem dzīve ir izdevusies un tas atspoguļojas arī laimes indeksā - Dānija ir laimīgākā valsts pasaulē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82989907sec.