Piecas dārgākās ēkas pasaulē (Foto)

Interesantu topu ir izveidojis amerikāņu žurnāls Time, apkopojot piecus pasaulē dārgākos īpašumus - un arī piefiksējot, kam tie pieder. Šeit gan nav aplūkoti īpašumi, kas pieder valstīm vai pašvaldībām (piemēram, Parīzē esošā Luvra, pasaulē esošās baznīcas, kuru vērtību praktiski nevarētu noteikt (piemēram Barselonas Svētās Ģimenes baznīca), dažādas pilis utt.

5. 18-19 Kensingtonas pils dārzi

Tā dēvētajā miljardieru ielā atrodošais īpašums ir blakus Lielbritānijas prinča Viljama un viņa sievas Keitas Midltones mājām. Šajā ēkā, kur gan nedzīvo neviens no karaliskās ģimenes, ir 12 guļamistabas, turku vannas, iekštelpu baseins un iekštelpu autostāvvieta 20 mašīnām. Īpašums pieder pasaulē lielākajam dzelzs ražotājam, vienam no 100 Indijas bagātākajiem cilvēkiem Lakšmi Mittalam. Īpašums ir aptuveni 200 miljonu eiro vērts.


Foto:Wikimedia

4. Four Fairfield Pond nams Ņujorkā

212 miljonus eiro vērtā 29 guļamistabu ēka atrodas uz 255 tūkstošus kvadrātmetru liela zemes īpašuma. Tajā ir 39 vannasistabas, basketbola laukums, boulinga laukumi, skvoša laukumi, tenisa laukumi un pat trīs peldbaseini. Un vai pieminējām aptuveni 30 metrus garu ēdamistabu?

Īpašnieks - Ira Rennerts, kam pieder investīciju kompānija.

Foto: Pinterest

3. Villa Leopolda, Kotdivuārā

202 tūkstošus kvadrātmetru plašais īpašums sevī iekļauj "villu, peldbaseinu un arī mājiņu pie peldbaseina, ārtelpu virtuvi, helikoptera nosēšanās laukumu, kā arī viesu namiņu, kas ir lielāka nekā vairuma miljonāru īpašumi. Šī ēka arī ir slavena ar to, ka te tika uzņemta daļa no Alfrēda Hičkoka slavenās filmas "Noķert zagli". Īpašums novērtēts aptuveni 650 miljonu vērtībā un tas pieder Brazīlijas filantropei un Lībijas banķiera atraitnei Viljamai Safrai.

2. Antilia, Mumbajā

Šī ēka - nu, ja to tā vispār varētu dēvēt, ir 27 stāvus augsta, aptuveni 37 tūkstošus kvadrātmetru plaša. Ēkai ir seši pazemes stāvi (pārsvarā autostāvvietas), trīs nosēšanās laukumi helikopteriem, kā arī tās uzkopšanā ikdienā ir iesaistīti aptuvnei 600 cilvēki. Māja pieder Mukešam Ambani - Indijas bagātākajam cilvēkam, kura kopējā bagātība sastāda aptuveni 20 miljardus eiro.

Ēkas vērtība - aptuveni 1 miljards eiro

 

 

1. Bekingemas pils, Londonā

Formāli arī šī ēka skaitās publisks īpašums, taču būtībā tā pieder Lielbritānijas karaļģimenei - un īpašumtiesības ir reģistrētas uz Anglijas karalienes Elizabetes Otrās vārda. Īpašums 2012.gadā tika novērtēts aptuveni 1,3 miljardu eiro vērtībā, taču, protams, tā vērtība varētu tikpat labi būt 10 miljardi, bet neviens to iegādāties nevarētu. Īpašumā ir 775 istabas, tostarp 52 guļamistabas, 19 oficiālās istabas/zāles, 188 istabas apkalpotājiem 92 biroja telpas un 78 vannasistabas vai tualetes.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23834085sec.