Latvijas valsts svētkus šogad svin vismaz 33 valstīs ārpus Latvijas

Latviešu kopienās ārpus Latvijas par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai šogad svin vairāk kā 74 svētku sarīkojumi vismaz 33 pasaules valstīs, liecina portāla latviesi.com apkopotā informācija.

Latvijas dzimšanas dienas svinības notiek Amerikas Savienotajās Valstīs, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Azarbaidžānā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Čīlē,  Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Igaunijā, Indijā, Islandē, Itālijā, Īrijā, Jaunzēlandē, Kanādā, Krievijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Vācijā, un Zviedrijā.

Gan tuvākās, gan tālākās valstīs svinību organizētāji uzņems goda viesus un māksliniekus no Latvijas.  Vācijā, Hamburgā un Latviešu centrā Bērzaine, Freiburgā, viesosies folkloras kopa “Vilki” Edgara Lipora vadībā. Berlīnē muzicēs Ilga Reizniece ar postfolkloras grupu “Iļģi”, Minsterē grupa “ImantaDimanta un draugi”, savukārt Štutgartē latviešus izklaidēs „Dziedošo ģimeņu” šova laureāti brāļi Puncuļi. Tālajā Austrālijā latviešu kopienās viesosies kādreizējais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers. Pie latviešiem Šveicē viesosies režisors Viesturs Kairišs un filmas “Melānijas hronika” māksliniece Ieva Jurjāne, Dānijas pilsētā Vojens latviešus izklaidēs Jānis Skutelis, Andri Kiviču būs iespējams satikt Briselē, savukārt Luksemburgā latviešiem uzstājās komponists un mūziķis Mārtiņš Brauns un dziedātāja Ieva Sutugova.

Latvijas valsts svētku svinības notiks arī līdz šim latviešu diasporai mazāk zināmās valstīs valstīs. Indijā koncertēs Rīgas Saksofonu kvartets, Azerbaidžānā uzstāsies Sergejs Jēgers, Ēģiptes pilsētā Aleksandrijā visas dienas garumā izrādīs Lailas Pakalniņas filmas, Jaunzēlandē notiks svinīgs Dievkalpojums ar Dievgaldu, Turcijā dziedās burvīgā latviešu dziedātāja Kristīne Prauliņa, savukārt, Čīlē un Islandē latvieši ar ģimenēm kopā sanāks neformālā gaisotnē.

Latvijas proklamēšanas svinībās organizēs un aktīvi piedalīsies latviešu diasporas mītņu zemju vietējās kopienas. Itālijas un itāļu Šveices biedrības ALISI sarīkojumā piedalīsies profesionāli Itālijā dzīvojošie latviešu mūziķi, Milānas Latviešu koris un Milānas Latviešu skola. Zviedrijā būs gaidāma kopīga sadziedāšanās ar grupām “Stokholmas Spēlmaņi” un “Rikši”. Vācijā latviešus priecēs bērnu vokālās dziedāšanas ansamblis "Štutgartes Dzintariņi", tautas deju kopas "Trejdeksnītis" dejotāji, Berlīnes Latviešu koris un folkloras kopa "Rīta rasa", Frankfurtes latviešu sieviešu grupa "Dabasu Durovys", Hamburgas latviešu bērnu ansamblis “Austrumiņš”, Minsteres Latviešu Deju Kopa MiLaDeKo. Savukārt folkloras kopa "Dūdalnieki" un latviešu tautas deju kopa "Kamoliņš" no Lielbritānijas Māra Pūļa vadībā, viesosies pie latviešiem Brazīlijā.

Šogad valsts svētku svinības izceļas ar līdz šim lielāko zināmāko aktivitāti, jo Latvijas dzimšanas dienu atzīmēs vismaz 33 valstīs, kas ir īpaši patīkami tieši Latvijas simtgades priekšvakarā!

Mēs ceram, ka uz Latvijas 100 gadu jubilejas svinībām šis dalībnieku un rīkotāju skaits būs vēl kuplāks, lai latvieši visā pasaulē varētu atzīmēt šo lielo notikumu Latvijas valsts vēsturē!

Aicinām iepazīties ar visiem Latvijas dzimšanas dienai veltītajiem sarīkojumiem ārpus Latvijas un nepieciešamības gadījumā papildināt apkopojumu ar savā kopienā notiekošajiem sarīkojumiem, kas vēl gaidāmi www.latviesi.com/notikumi.

Latviesi.com ir interneta portāls latviešiem visā pasaulē, kas apkopo un izziņo noderīgāko informāciju, kā arī nodrošina komunikācijas platformu latviešiem un latviešu kopienām. Latviesi.com nodrošina arī lielāko latviešu diasporas notikumu kalendāru, organizāciju un kopienu katalogu un pasaules latviešu uzņēmēju un profesionāļu tīklu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ballīte retro noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20801783sec.