Lai cīnītos ar sastrēgumiem, Maskavā plāno būvēt jaunas dzelceļa līnijas

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, kas iestājas par jaunas dzelzceļa līnijas izveidi valsts galvaspilsētā Maskavā. Šāds risinājums būšot ātrs un efektīvs veids kā cīnīties ar milzīgajiem sastrēgumiem pilsētā.

Icerētā 50 kilometrus garā dzelzceļa līnija savienotu esošās Baltkrievijas un Savojolo dzelzceļa līnijas, turklāt projekts varētu tikt īstenots jau līdz 2019.gadam. Tas arī bijis viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tiek atbalstīta jauna dzelzceļa līnija pilsētā, nevis paplašināt pilsētā esošo metro sistēmu.

Šobrīd šajā maršrutā, lai nokļūtu no pilsētas ziemeļiem uz rietumiem, ir jāmaina vilcieni trīs reizes un ceļā jāpavada aptuveni divas stundas - jaunā tiešā līnija, bez vilcienu maiņām, ļautu cilvēkiem nokļūt no viena punkta otrā mazāk nekā stundas laikā.

Paredzēts, ka jaunās līnijas izbūve varētu sākties 2018.gadā. Šis gan nav vienīgais šāda veida projekts - iecerēts ar līdzīgiem dzelceļa risinājumiem savienot arī citus pilsētas nostūrus, padarot satiksmi efektīvāku. Maskavas mērs vēstī, ka kopumā pilsētas plānos ir aptuveni 5 līdz 15 šādas dzelzceļa līnijas, raugoties uz sabiedrības interesi un iespējamo pieprasījumu pēc šāda veida transporta. Krievijas prezidents Vladimirs Putins gan par pirmo līniju bija lakonisks, sakot "Labi, izvēlamies šo risinājumu".

"Šis ir reāls projekts, lai mainītu Maskavas transporta situāciju. Domājams, ka aptuveni 300 miljoni pasažieru gadā varētu izmantot šīs 5 - 15 līnijas, kas nozīmētu aptuveni 10-12% samazinājumu transporta intensitātē pilsētā," sacīja Maskavas mērs Sergejs Sobjanins.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12390995sec.