4 līdz šim nepārspētas oskarotās filmas, kas kļuvušas par ikonām

Šā gada 4. martā Losandželosā, ASV, notiks ikgadējā Oskaru pasniegšanas ceremonija, kuras laikā godināti tiks labākie 2017. gada kinodarbi. Ar katru gadu oskaroto filmu loks paplašinās, taču ne visas šīs filmas kļūst par ikonām. Orķestris “Lords of The Sound”, kurš ar instrumentālu un gaismas projekciju šovu 17. aprīlī pirmoreiz uzstāsies Latvijā, piedāvā atskatu uz atzinību guvušām un līdz šim nepārspētām oskarotajām filmām, kompozīcijas no kurām tiks iekļautas orķestra priekšnesumā.

Mūlenrūža

Tas, ka šis ir viens no romantiskākajiem mūzikliem, kas jebkad radīts, nebūs par skaļu teikts. To 2001. gadā radījis režisors Bazs Lūrmans, un tas arvien ir viens no aizkustinošākajiem mīlas stāstiem. Tas ir stāsts par jaunu angļu rakstnieku Kristianu, kurš, ierodoties Francijā, neglābjami iemīlas nedziedināmi slimā slavena franču kabarē teātra “Moulin Rouge” zvaigznē un kurtizānē Satīnā. Viņu mīla ir kaislīga, taču lemta neveiksmei. Galvenajās lomās iejutušies Nikola Kidmena un Jūens Makgregors.  Filma izpelnījās astoņas nominācijas Amerikas Kinoakadēmijas balvai, tostarp “labākā filma” un “labākā aktrise”. Darbs ieguva apbalvojumus par labāko mākslinieka darbu un par labākajiem kostīmiem. Tas nepārsteidz, jo speciāli filmai tika izgatavota kaklarota ar 1308 dimantiem, kļūstot par pasaulē dārgāko juvelierizstrādājumu, kas jebkad radīts filmas uzņemšanas vajadzībām.

Matrikss

Kurš gan nezina šo zinātniskās fantastikas stāstu par pavisam citādāku pasauli, ko radījis mākslīgais intelekts. Pirmo filmu “Matrikss” 1999. gadā radīja Lerijs un Endijs Vačovski, tai sekoja vēl divas daļas. "Matrikss" tika nominēts četrām Kinoakadēmijas balvām: par labāko montāžu, labāko skaņu, labāko skaņas montāžu un labākajiem vizuālajiem efektiem. Darbs uzvarēja visās četrās nominācijās. Ikoniski ir kļuvuši ne vien filmā izmantotie tēli, bet arī muzikālās kompozīcijas. Galvenajās lomās ir Kianu Rīvss, Kerija Anna Mosa, Lorenss Fišburns. Filmas producēšana izmaksāja 63 miljonus dolāru.

Avatars

Vēl viena fantastikas filma, ko radīja slavenais režisors Džeimss Kemerons 2009. gadā. Filmas darbība notiek 2154. gadā uz Pandoras planētas, kur aizsākas vēl iepriekš nepieredzēti notikumi un cīņa par izdzīvošanu. Filmas producēšanai izmantotas revolucionāras tehnoloģijas, kas radītas ekskluzīvi šī kinodarba veidošanai. Filmas ideja režisoram radās jau 1994. gadā, taču pie tās uzņemšanas darbs tika sākts 2006. gadā, jo ilgus gadus nebija pieejamas tehnoloģijas, kas spētu izpildīt režisora iecerēto. "Avatars" tika nominēts deviņām Amerikas Kinoakadēmijas balvām, tai skaitā par labāko filmu un labāko režisoru. Filma ieguva trīs balvas — par labāko operatora darbu, labākajiem vizuālajiem efektiem un labāko mākslinieka darbu. “Avatars” kļuva par visu laiku ienesīgāko filmu kinoindustrijas vēsturē, ieņēmumiem pārsniedzot 2,8 miljardus dolāru. “Avatara” producēšana izmaksāja teju 300 miljonus dolāru.

Titāniks

Šis romantiskais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts, kura autors arī ir oskarotais režisors Džeimss Kemerons, nesa pasaulē ienesīgāka kinodarba godu līdz brīdim, kad to pārspēja “Avatars”. Filma vēsta par traģisko 1912. gada notikumu, kad nogrima tvaikonis “Titāniks”, dzēšot vairāk nekā 1000 pasažieru dzīvības. Filmas fokusā ir mīlas stāsts starp krasi atšķirīgu sociālo grupu pārstāvjiem – pasažieriem - skaistuli Rouzu un jaunekli Džeku. Galvenās lomas atveido Keita Vinsleta un Leonardo di Kaprio. Un, protams, ikviens, kas redzējis šo kinofilmu, atpazīst arī Selīnas Dionas izpildīto dziesmu “My Heart Will Go On”. Filma saņēmusi 11 Amerikas Kinoakadēmijas balvas. Tās ieņēmumi mērāmi 2,1 miljardos dolāru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18314004sec.