Iedvesmojies ceļojumam uz Kostariku (video) [1]

Kostarika ir valsts Centrālamerikā, kas robežojas ar Kluso okeānu dienvidrietumos un ar Karību jūru ziemeļaustrumos. Tā atrodas starp Panamu un Nikaragvu. Kostarika ir viena no planētas visdabiskākajiem, krāšņākajiem un bioloģiski daudzveidīgākajiem reģioniem. Mežonīgi vulkāni, mitri, biezi meži un dziļas upju ielejas padara Kostariku par ideālu galamērķi piedzīvojumu meklētājiem.

Pats pirmais Kostarikas atklājējs bijis Kristofers Kolumbs 1502. gadā, bet savukārt līdz Kolumba atbraukšanai Kostarikā dzīvoja četras lielākās iezemiešu ciltis. Mūsdienās 98 % šajā valstī dzīvojošie cilvēki ir spāņu izcelsmes.

Kostarikai ir 7 provinces : Sanhosē, Alajuela, Cartago, Heredia, Guanacaste, Puntarenas, un Limon.

Kostarikas galvaspilsētas Sanhosē (San José) arhitektūra pamatā veidojusies laikā posmā pēc Otrā pasaules kara. Sanhosē ir viena no jaunākajām galvaspilsētām visā Latīņamerikā. Tūristu iecienīts apskates sākuma punkts Sanhosē ir Plaza de la Cultura. Savukārt uz Dienvidiem no šī laukuma ir Nacionālais teātris,viena no ievērojamākajām celtnēm visā pilsētā, projektēta ap 1890. gadu. Tajā atrodamas marmora kāpnes, zelta griesti un reljefainas koka grīdas.

Kostarikā mīt ap 103 dažādu sikspārņu sugu, četras pērtiķu sugas, divas sliņķu sugas, kā arī 82 zīdītāju sugas kopumā. Vairāk uz Kostarikas Ziemeļiem var sastapt Arenal vulkānu. Šeit ir izveidots nacionālais parks, kurā lietus meži mijas ar vulkānu skaistumu. Tā ir lieliski piemērota vieta pārgājieniem. Vulkāna apkaimē atrodas karstie avoti, kuros var relaksēties lietus mežu ielenkumā.

Kostarikā valda subekvatoriāls klimats, tomēr valstī arī valda mikroklimati atkarībā no reljefa pacēlumiem. Kostarikas vidējā temperatūra ir no 21 - 27 °C grādiem. Sakarā ar ekvatora tuvumu Kostarikā nav īstas ziemas un vasaras, tomēr tai ir lietus sezona no maija līdz novembrim. Savukārt sausuma sezona ilgst no decembra līdz aprīlim.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 04/13/2018 11:58 Kolēģi, vai izmantojiet Google tulkotāju?! SASTAPT Arenal vulkānu!... lietus meži mijas ar ... skaistumu?!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14229608sec.