Brīdina par nakts satiksmi Āzijas valstīs, īpaši Kambodžā

Latviešu ceļotāju domubiedru grupā Facebook publicēts brīdinājums neizmantot nakts satiksmi Āzijas valstīs. Lai arī autobusi, kas pa nakti nogādā jūs citā pilsētā, varētu likties ļoti pievilcīgi, īpaši dēļ to cenām, tie visai bieži iekļūst satiksmes negadījumos.

Pie brīdinājuma arī pievienots raksts par aptuveni pirms nedēļas notikušu nelaimi - Kambodžā kāds nakts autobuss noskrējis no ceļa un ietraucies grāvī. Negadījumā dzīvību zaudējuši trīs, savukārt vairāk nekā 20 cilvēki guvuši traumas.

Šis esot tikai viens apliecinājums tam, cik nakts satiksme Āzijā var būt nedroša - autobusu šoferi "regulāri braucot ar pēdējiem spēkiem, nereti iedzerot enerģijas dzērienu". Un pat ja jūsu autobusa šoferis ir izgulējies un gatavs dalībai satiksmei, iespējams, ka pretimbraucošais nav.

"Kad sākām dzīvot [Kambodžā] trāpījās šādi raksti ik mēnesi un biežāk. Nedomāju, ka ir kas diži gājis uz labo pusi. + līdzīgi gadījumi arī ar mazajiem busiņiem un fūrēm. Tas arī iemesls, ka paši naktī nekur nebraucām - jo dienā visi vismaz visus redz. Braucot mājās garos gabalus pēc saulrieta regulāri gadījumi ar auto, kur darbojas tikai 1 lukturis un visa veida brīnumi, ka pat nevari iemigt", vēstī grupas dalībnieks Miks Latvis.

Par līdzīgu pieredzi vēstī arī citi latvieši, kas nakts satiksmi Āzijā, īpaši Kambodžā pieredzējuši uz savas ādas. Indijā kādas smagās automašīnas šoferis redzēts ar vienu roku spīdinām lukturīti uz šosejas, arī ceļu kvalitāte esot sliktāk redzama - bedres varot viegli nepamanīt.

Ceļojiet droši!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57038093sec.