Ķīnā izplatās prakse maksāt savai otrai pusītei par šķiršanos

Ir ierasts, ka šķiroties laulātam pārim, tiek dalīta manta - parasti uz pusēm (ja vien nav noslēgts laulību līgums). Tomēr maksāt savam draugam vai draudzenei par to, ka vēlies no viņa/viņas izšķirties, liekas neierasti un pat nepareizi.

Tomēr tieši šādas rīcības arvien biežāk var novērot Ķīnā, kuras pilsētā Hangžou nesen vietējā policija atbildēja uz izsaukumu par kādu aizdomīgu somu. Atbraukuši uz izsaukuma vietu, policijas darbinieki atklāja somu, kurā bija 2 miljoni juaņu (ap 300 tūkstošiem eiro). Meklējot somas īpašnieku, tas arī atradās un skaidrojums somai bija vienkāršs - viņš vēlējās šo naudu atdot savai nu jau bijušajai draudzenei par to, ka izšķīries no tās. Protams, uzreiz varam teikt, ka somas īpašnieks bijis visai turīgs.

Un šādi gadījumi Ķīnā tiekot novēroti arvien biežāk - pārsvarā turīgu cilvēku vidū. Summas gan atšķiroties, taču tā esot "tikai normāla prakse" par to, ka cilvēks ir investejis savu laiku, emocijas, iespējams pat resursus (pērkot dāvanas, plānojot brīvdienas u.c.), šķiroties otrai pusei atmaksāt - un atmaksāt burtiski.

Protams, šeit gan neejot runa par to, ka šādas "šķiršanās nodevas" tiktu maksātas kādam, ar ko esi bijis tikai uz pāris randiņiem - šīs maksas parasti veic cilvēkiem, ar ko esi bijis kopā ilgāku laiku.

Arī nosacījumi ir visai vienkārši - summu jeb "šķiršanās nodevu" maksājot tas cilvēks, kurš vēlas šķirties, lai kompensētu otra cilvēka izdevumus. Summa varot variēt, atkarībā no tā, cik finansiāli spējīgi ir abi cilvēki, cik ilgi satikušies, kā arī cik investējuši savās attiecībās. Un, protams, cik grūti būs otrai pusītei pēc šķiršanās.

Eksperti gan skaidro, ka ķīniešu kultūrā nav pierasts ilgāku laiku dzīvot tāpat kopā - attiecības parasti virzās uz laulībām un sievietes parasti ir finansiāli atkarīgas no vīriešiem. Tas nozīmē, ka šāda veida "šķiršanās nodeva" būtībā palīdz cilvēkam (parasti jau sievietēm) sākt savu dzīvi no jauna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38124084sec.