Brazīlijā nodedzis valsts vecākais un lielākais muzejs

Nedēļas nogalē Brazīlijas Nacionālajā muzejā, kas šogad atzīmēja 200 gadu pastāvēšanas jubileju, izcēlies ugunsgrēks un pilnībā iznīcinājis muzeju, vēstī ārvalstu mediji.

1818. gadā dibinātajā muzejā nodeguši vairāk nekā 20 miljoni eksponātu, cita starpā arī vecākās cilvēku mirstīgās atliekas, kas atrastas Amerikā.

Lai arī ugunsgrēkā nav cietušo, notikušais ir uzskatāms par lielu triecienu pasaules vēstures mantojumam. Ugunsgrēks izcēlies svētdienas naktī, pēc tam, kad muzejs jau bijis apmeklētājiem slēgts. Iemesls, kāpēc ugunsgrēks izcēlies un tik ātri izplatījies, nav zināms. Tomēr ugunsgrēka dzēšanu apgrūtinājis fakts, ka nav darbojušies ūdenssūkņi, kas atrodas muzeja tuvumā - ugunsdzēsēji pēc ūdens braukuši uz tuvējo ezeru.

Daudzi notikušo uzskata par zīmi, jo Riodežaneiro, kā arī visa Brazīlija šobrīd piedzīvo krīzi. Valstī pieaug noziedzības līmenis, novērojama ekonomikas lejupslīde un politiskās korupcijas pieaugums. Kā liels iemesls notiekošajam tiek minēts 2016. gada Olimpiskās spēles, kurās Brazīlijas valdība iztērēja vairākus miljardus ASV dolāru.

Viens no būtiskiem ienākumu avotiem Brazīlijā ir tūrisms, taču pieaugot noziedzības līmenim, arī tūristu apjoms strauji krītas un velk valsti arvien dziļākos mīnusos. Arī Nacionālā muzeja budžets esot vairākas reizes samazināts, kas, cita starpā, novedis pie tā nodegšanas.

Muzejā glabājušies neskaitāmi arheoloģiskie atradumi, fosīlijas, kā arī lielākais valstī atrastais meteorīts. Tāpat te bijuši neskaitāmi objekti no Portugāles valdīšanas laikiem Brazīlijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19780087sec.