Kā ceļojuma laikā vieglāk sarunāties ar vietējiem?

Ceļojot mēs pārsvarā paļaujamies uz savām angļu valodas zināšanām (un citām valodām) - tomēr, ko darīt cilvēkiem, kam svešvalodu apguve sagādājusi galvassāpes? Iesakām šos padomus - cerams tie palīdzēs justies brīvi jebkurā ceļojuma galamērķī!

Pats galvenais ir pozitīva attieksme un smaids

Par laimi, ķermeņa valoda ir teju universāla un to saprot katrā pasaules nostūrī - visi taču smaida vienā valodā. Bezbēdīga izturēšanās ir īstais veids, kā atvieglot sarunu, kura lielākoties sastāv no žestiem un mīmikas. Neviens neturēs ļaunu prātu uz tevi, ja smaidīsi uz žestikulēsi. Meklē metro? Vari taču atdarināt metro skaņas un rādīt vilcienu ar savu ķermeni. Vietējie sapratīs! Un, pat ja nesapratīs, tad smaidošam cilvēkam būs lielāka iespēja, ka vietējais atradīs citu vietējo, kas spēs palīdzēt! Smaidi, uzvedies pieklājīgi un priecīgi - tas pievilinās palīdzību!

Izmanto savu viedtālruni

Vārdnīcu šķirstīšanu un vajadzīgā vārda meklēšanu tajā mūsdienās ir aizstājušas mūsu elektroniskajās ierīcēs esošās aplikācijas, kurās var ierakstīt vārdu vai pat teikumus un saņemt pretī to tulkojumu. Vēl jo labāk ir tas, ka šādas aplikācijas ir noderīgas arī tad, ja tiek izmantots pilnīgi citādāks alfabēts (piemēram, grieķu), kā esam pieraduši. Labākais ir tas, ka šīm aplikācijām nav nepieciešams internets!

Iemācies dažas frāzes

Dodoties ceļojumā uz kādu valsti, būtu vērtīgi iemācīties pateikt kaut vai frāzes "labdien", "paldies" un "vai jūs runājat angliski". Pat ja neizdosies izrunāt pareizi, vietējie noteikti cenšanos to darīt novērtēs atzinīgi. Galu galā – lai justos ērti kādā citā valstī un ārzemnieku sabiedrībā, nedrīkst paļauties tikai uz citiem cilvēkiem. Arī pašam ir jādod kaut kas no savas puses, un valodas pamatu iemācīšanās ir mazākais, ko vari darīt, lai padarītu ceļojumu patīkamāku gan sev, gan citiem cilvēkiem. Šīs frāzes droši vari arī pierakstīt uz lapiņas un tās parādīt ar rādīšanu, ja atmiņa "klibo" vai vienkārši nevari pareizi izrunāt!

Jautā pēc palīdzības

Lielākā daļa cilvēku, kuri strādā viesmīlības industrijā, vairāk vai mazāk runā angliski, tādēļ nebaidies viņiem pajautāt palīdzību. Tāpat vari viņiem jautāt kāda ir tava izruna un ko vajadzētu uzlabot. Nekautrējies lūgt viņu palīdzību – galu galā, viņi ir pieraduši saņemt jautājumus par to, kā nokļūt kādā vietā, vai, piemēram, uz kuru restorānu doties vakariņās.

Izmēģini dažādus ēdienus

Ēdienkarte tev nepazīstamā, svešā valodā var kļūt par labu iemeslu tam, lai pamēģinātu nogaršot ēdienus, kurus ierastā situācijā tu neizvēlētos. Ja nevēlies pasūtīt ēdienu, kurā nāktos vilties, ar žestu palīdzību un tām valodas zināšanām, kas piemīt, pajautā viesmīlim, kuru no ēdienkartē piedāvātajiem ēdieniem viņš vai viņa izbaudītu visvairāk, vai arī noskaidro, kas ir konkrētās sezonas aktuālais ēdiens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16110516sec.