No kuras pasaules valsts ir cēlies Ziemassvētku vecītis?

Ja vairākiem cilvēkiem jautātu, no kurienes ir cēlies stāsts par Ziemassvētku vecīti, visdrīzāk vienprātīgas atbildes nebūtu. Daudzu valstu iedzīvotājiem ir dažādi uzskati par dāvanu un svētku vīra mājām, un atbildēt uz šo jautājumu nav viegli, jo īstu pierādījumu tam ir maz.

Vai Ziemassvētku vecītis mīt Lapzemē?

Viena no versijām pieļauj, ka Ziemassvētku vecīša mājas ir Lapzemē, Somijas ziemeļu daļā Rovaniemi. Šī vieta tiek uzskatīta gan kā Ziemassvētku vecīša dzimtene, gan kā burvju zeme, kurā dzīvo elfi, ziemeļbrieži un rūķi, kas gatavo dāvanas. Protams, somi ir pārliecināti, ka Rovaniemi ir īstā un vienīgā Ziemassvētku vecīša mājvieta. Lapzeme ir ideāla vieta vecīša mājām, jo tur ir auksts, daudz sniega un Ziemassvētku noskaņa valda visa gada garumā. Apmeklētāji ir aicināti apmeklēt Ziemassvētku pilsētiņu 365 dienas gadā.

Vai viņš ir Ziemeļpolā?

Cilvēki Ziemeļamerikā tic, ka Ziemassvētku vecītis dzīvo Ziemeļpolā. Šī versija jau ir sena, un tā ir radusies 1869. gadā, kad Džordžs P. Vebsters sarakstīja dzejoli ‘Santa Klauss un viņa darbi’. Autors dzejolī min, ka Santa Klausa mājas ir tuvu Ziemeļpolam. Amerikas Savienotajās Valstīs, Aļaskā ir pilsēta Ziemeļpols (North Pole), kurā ir izveidots liels dāvanu veikals ‘Santa Claus House’. Veikals ir populārs objekts ģimenēm ar bērniem.

Vai viņš dzīvo Drøbak?

Norvēģi uzskata, ka īstais Ziemassvētku vecītis dzīvo Drøbak pilsētā Norvēģijā. Pilsētas oficiālajā mājas lapā ir minēts, ka Ziemassvētku vecītis ir dzimis tajā un nekad nav dzīvojis citur. Ziemassvētku māja un Ziemassvētku vecīša pasta nodaļa ir populārākās atrakcijas Drøbak pilsētā, ko apmeklē tūristi.

Vai viņš dzīvo Grenlandē?

Dāņi tic, ka Ziemassvētku vecīša mājas ir Grenlande, un katru gadu bērni sūta vecītim adresētas vēstules uz noslēpumaino adresi Grenlandē. Grenlandē tiek importētas Ziemassvētku eglītes no Dānijas, un dāņi tic, ka Ziemassvētku vecītis savas vasaras brīvdienas pavada Dānijā.

Patiesībā...

Laika gaitā Ziemassvētku vecītis ir kļuvis par dāvanu iznēsātāju, kurš Ziemassvētku vakarā braukā pa pasauli astoņu ziemeļbriežu vilktās kamanās. Bet patiesībā visas šīs jezgas pamatā ir reāls cilvēks. Mūsdienu Turcijas teritorijā esošajā Miras pilsētā ap mūsu ēras 300. gadu kalpoja bīskaps Svētais Nikolass. Viņš kļuva slavens ar to, ka mēdza slepus apdāvināt trūcīgos bērnus. Pēc nāves Miras bīskaps tika iecelts par bērnu svēto aizgādni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.20928693sec.