Bali salā Indonēzijā plāno ieviest tūrisma nodokli

Indonēzijas varas iestādes sākušas apsvērt iespēju Bali sala ieviest tūrisma nodokli, lai šādā veidā spētu risināt pieaugošo atkritumu plūsmas pieaugumu un atbilstoši reaģēt uz šo problēmu. Bali reģionālā valdība ir izstrādājusi likumu, kas paredz soli, ka ceļotajiem, izbraucot no valsts, jāsamaksā nodoklis 10 ASV dolāru (8.83 Eiro) apmērā.

Nodoklis palīdzētu arī finansēt programmas, kas darbojas ar mērķi saglabāt Bali kultūras bagātības. 2017. gadā salas varas pārstāvji atzinīgi novērtēja visai iespaidīgo, 5.7 miljonus lielo tūristu skaita apmeklējumu, tomēr palielinoties ceļotāju skaitam, krietni vien samilzusi problēma ar atkritumiem un – jo īpaši plastmasu, kas rada piesārņojumu, ar kuru jācīnās ne vien mūsu, bet arī nākamajām paaudzēm.

Lai gan atkritumu kalni 60 % gadījumu tiek pārvaldīti un tie nonāk atkritumu poligonos, atlikušie 40 % diemžēl bojā neskartās pludmales un nonāk jūrā, apdraudot tās dzīvi… Pieaugošais ceļotāju skaits apgrūtina arī vietējo resursu atjaunošanos, kā arī veicina eroziju un kaitējumu videi. Ik dienu salā rodas 3800 tonnas jaunu atkritumu un tiek meklēti risinājumi, kas šo pieaugumu mazinātu. Jau šobrīd ir aizliegts lietot vienreiz lietojamos plastmasas izstrādājumus, piemēram, salmiņus un preču maisiņus.

Bali provinces parlamenta vadītājs I Nyoman Adi Wiryatama uzsver:"Tūristi ierodas izbaudīt mūsu vidi un kultūru. Kādēļ lai tie neiesaistītos tās saglabāšanā? "

Bali sala nav vienīgā, kas sper šādu soli – arī Venēcijā jāmaksā iebraukšanas nodoklis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02555609sec.