Nīderlande - valsts ar īpašu šarmu gan studijām, gan ceļošanai

Daudzi ceļotāji mēdz apvienot patīkamo ar lietderīgo, ceļojumā ne tikai iepazīstot skaistas valstis un jaunus galamērķus, bet arī strādājot vai studējot. Arī Biznesa augstskolas Turība studente Karīna Zdora, kura studiju apmaiņas programmas ietvaros ir devusies uz Nīderlandi, apvieno zināšanu ieguvi un ceļošanu. Šobrīd viņa Nīderlandē ir pavadījusi jau gadu un sauc šo vietu par savām mājām. Savā viedoklī Karīna stāsta par vietām, kuras noteikti jāapmeklē, ja dodies uz Nīderlandi, kā arī raksturo holandiešus.

Visapkārt tikai velosipēdi

Pirmais un visšokējošākais iespaids par Nīderlandi bija velosipēdi – tie bija visapkārt! Visur kur gāju, redzēju tikai riteņbraucējus. Tas ir vispopulārākais transporta līdzeklis Nīderlandē – ekoloģiski un veselīgi. Vienu gan varu piebilst, nemitīgi ir jāuzmanās, lai tevi nenotriektu kāds steidzīgs riteņbraucējs, jo dažkārt šķiet, ka viņiem vienmēr ir priekšroka. Arī tagad, kad Nīderlandē esmu pavadījusi jau gadu, joprojām atceros saglabāt modrību, dodoties ārā.

Tulpju paradīze, Amsterdama, muzeji un īpašs šarms katrā vietā

Šobrīd Nīderlande ir manas mājas - tā es tiešām šeit jūtos, lai gan dažkārt man pietrūkst mūsu pašu gardās rupjmaizes. Nīderlandē ir ļoti daudz skaistu vietu, ko apmeklēt! Jau pavisam drīz - no aprīļa līdz maijam - tiks atvērta tulpju paradīze - Keukenhofa. Man, kā lielam ziedu mīļotājam, tā tiešām ir paradīze! Nekad mūžā nebiju redzējusi tik daudz tulpju vienuviet. Telefona galerija desmit minūšu laikā bija pārpildīta ar ziedu fotogrāfijām. Apskates vērta noteikti ir arī Amsterdama, kas ir bagāta ar vairākiem muzejiem dažādām gaumēm – pasaulslavenais Van Goga muzejs, Annas Frankas māja un Nacionālais muzejs pašā pilsētas centrā.

Katrai Nīderlandes pilsētiņai piemīt savs šarms, katrai ir sava vēsture. Kanāli, tiltiņi, šauras ieliņas un tik daudz ziedu visapkārt. Staigājot, galva griežas uz visām pusēm, lai tikai paspētu šo skaistumu noķert, redzēt un iemūžināt. Vasaras periodā Nīderlande kļūst īpaši romantiska - debesis ir tādas sarkanīgas un visapkārt virmo ziedu smarža, ir dzirdamas cilvēku sarunas, kuri pēc garas darba dienas atpūšas kādā krodziņā, baudot silto laiku.  

Sirsnīgi cilvēki ar izcilu laika plānošanas prasmi

Holandieši ir ļoti sirsnīgi, izpalīdzīgi un godīgi, tas arī bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc šeit paliku. Vēl viena holandiešiem raksturīga iezīme ir laika plānošana – to šobrīd no viņiem mācos.

Vienmēr uzskatīju, ka man ar laika plānošanu viss ir kārtībā, bet, dzīvojot Nīderlandē, sapratu, ka man vēl augt un augt līdz viņu līmenim. Tā saplānotu grafiku kā holandiešiem nebiju redzējusi nekad. Tā vienkārši atrast laiku un vakarā aiziet ciemos pie sena paziņas nebūs iespējams, labākajā gadījumā atradīsies brīdis nākamā mēneša pēdējā ceturtdienā. To vienlaikus varētu atzīmēt kā nelielu mīnusu viņu piepildītajā ikdienā, taču pārējais ir visnotaļ augstā līmenī.

Draugu un paziņu loks no visas pasaules

Pateicoties studiju apmaiņas programmai, mans draugu loks ir papildinājies ar studentiem no Somijas, Meksikas, Spānijas, Vācijas un Francijas. Viens šāds brauciens var izmainīt visu dzīvi! Studiju gadi ir viens no labākajiem laika posmiem cilvēka dzīvē, lai ceļotu un iepazītu citu valstu kultūras. Nedrīkst baidīties, bet ir jāceļas un  jādodas pretī ceļojumiem, jo nekad nevar zināt, ko Dievs Tev ir sagādājis!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82776403sec.