Ēģiptē atklāts jauns kalnu pārgājienu maršruts 170 kilometru garumā

Pēc populārās Sīnaja takas atklāšanas 2015. gadā, Ēģiptē atklāts jauns taku maršruts, kas nodēvēts par "Sarkanās jūras kalnu takas ceļu". Šis ir kilometru ziņā garākais pārgājienu maršruts kontinentālajā Ēģiptē un īpaši izceļ maz apmeklētās nelīdzenās kalnu ainavas ārpus Hurgadas kūrortpilsētas. Šis pavisam noteikti ir pieteikums uz jauna veida tūrisma piedāvājumu rašanos Ēģiptē un ļaus iepazīt autentisku beduīnu cilšu ikdienu.

Lai arī šī taka ir vēl jauna, tā balstās uz seno maršrutu tīklu, ko vietējie beduīni gadsimtiem ilgi izmantojuši tirdzniecībai un medībām. Un pats būtiskākais ir tas, ka šajā reģionā joprojām dzīvo ciltis, kas uztur tradīcijas dzīvas. Šī būs pavisam cita veida pieredze, kas atšķirsies no ierastā un Ēģiptei raksturīgā kūrortu dzīves.

Sarkanās jūras kalnu taka ļaus beduīniem iespēju izrādīt savu dzimteni, tradīcijas un mantojumu, kas rūpīgi glabāts līdz mūsdienām.

170 kilometrus garo pārgājiena taku varēs noiet vidēji 10 dienās un ceļotājus pavadīs beduīnu ceļveži ar kamieļiem, nodrošinot ceļotājus ar vietējiem un tradicionālajiem ēdieniem.

Takas veidotāji apgalvo, ka pārgājienu takas pasaulē gūst aizvien lielāku popularitāti un piedāvā iepazīt valsti no cita skatu punkta. Beduīni ātrajā un uz tehnoloģijām orientētajā mūsdienu pasaulē ir uz izzušanas robežas un, tikai pasargājot šo nomadisko mantojumu, būs iespēja tradīcijas turēt dzīvas arī nākotnē. Beduīnu mantojums ir tūkstošiem gadu sens un ir nozīmīga nodaļa cilvēces pagātnē.

Lai arī taka ir nupat atklāta, ir ieceres to veidot vēl plašāku un tiekties uz 1000 kilometru garu ceļu. Pirmā grupa ar beduīnu pavadoņiem Sarkanās jūras kalnu takas ceļā dosies jau pavisam drīz.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29391098sec.