Izraēlā atklāj kosmosa kuģim līdzīgu lidostu (video)

2019. gada 21. janvārī atklāšanas svētkuspiedzīvojusi "The Ilan and Asaf Ramon" starptautiskā lidosta, kas atrodas gandrīz 18 kilometrus no populārās Izraēlas kūrortpilsētas Eilatas. Tās svinīgā atklāšana notikusi 16 gadus pēc tās būvniecības pirmsākumiem.

Termināļa ēka, ko projektēja divi Izraēlas vadošie uzņēmumi, tikusi būvēta no tērauda un betona rāmja, kas pārklāts ar izolējošiem alumīnija paneļiem trijstūru formā. Lidostas arhitektūra burtiski iestiepjas tuksneša tālēs. Kopējā lidostas teritorija aizņem 505.85 hektārus plašu teritoriju. Lidostu no iespējamajiem teroristu uzbrukumiem sargā gandrīz 26 metrus augsts pretraķešu žogs. Lidostas būvniecība kopā izmaksāja vairāk nekā 386 miljonus Eiro.

Lidosta tika būvēta, lai aizstāstu divas esošās Eilatas lidostas un izveidotu jaunus starptautiskos vārtus Izraēlas dienvidos un Sarkanajā jūrā.

Lidosta, kas tika atklāta 2019. gada 21. janvārī, nodēvēta par godu Izraēlas pirmajam astronautam Ilanam Ramonam, kurš gāja bojā 2003. gadā Kolumbijas kosmosa kuģa "Shatle" katastrofā un viņa dēlam Assafam Ramonam, kurš 2009. gadā gāja bojā negadījumā mācību lidojumā Gaisa spēku akadēmijā.

Prognozēts, ka Ramonas lidosta apkalpos līdz 2 miljoniem pasažieru gadā, bet līdz 2030. gada, šo skaitli jau nomainīs 4,2 miljoni pasažieru gadā.

Komentējot lidostas dizainu, projekta menedžere Amira Manna (Amir Mann) stāsta, ka mērķis bijis būt maksimāli vienkāršiem un dizainu saskaņot ar tuksneša vides unikalitāti. Protams, ne mazāk svarīgi to bija radīt tādu, lai ikvienam, kas ieceļo pa šiem Izraēlas dienvidu vārtiem, ir prieks par nesamāksloto lidostas termināļa arhitektūru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.18697906sec.