Roma sagaida ceļotājus ar jauniem noteikumiem

Roma tiek dēvēta par "Mūžīgo pilsētu" un tā ir viena no tūristu apmeklētākajām pilsētām pasaulē. Uz Romu dodas ne tikai tūristi, bet arī svētceļotāji, zinātnieki un mākslas mīļotāji.

Pēdējā laikā Itālijas galvaspilsēta, pēc ceļotāju domām, sākusi pārvērsties par likumu mašīnu, kas nepārtraukti pret pilsētas ciemiņiem vēršas ar jauniem noteikumiem, kas bez ierunām jāpilda ikvienam tūristam, citādi tie var saskarties ar bargiem sodiem.

Pilsētas mērs Virdžīnija Ragi jau 2018. gadā nāca klajā ar īslaicīgu likumu, kas aizliedza bravūrīgi un necienīgi uzvesties pilsētas pieminekļu teritorijā. Ceļotājiem tika liegts staigāt pa pieminekļiem, rāpties tajos, kā arī ēst un dzert, ērti sēžot uz tiem. Tāpat tika sodīti tie, kas slavenajā Trevi strūklakā puskaili vai pat pilnībā neapģērbti metās veldzēties.

Lai arī šie noteikumi, kas pieprasa cieņpilnu attieksmi pret Romas vēsturisko mantojumu, aizvadītajā gadā tika pieņemti vien pagaidu variantā, Romas domes balsojumā 2019. gada 6. jūnijā absolūti visas amatpersonas bija par to, lai likumi kļūtu par pastāvīgiem.

Šis lēmums rada jaunu pavērsienu – tos, kuri nepakļausies šiem noteikumiem, vietejās varas iestādes sodīs ne vien ar prāvu naudas sodu, bet arī uz 48 stundām izraidīs no pilsētas vēsturiskā centra.

Arī Florencē ar soda naudu līdz pat 500 eiro kopš 2018. gada vēršas pret tiem, kas ēd uz ietvēm vai pie Uffizi galerijas. Savukārt Venēcijā aizliegts ēst Svētā Marka laukumā, ja vien tas nav kafejnīcu vai restorānu zonā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.96292901sec.