Iedvesmojies ceļojumam uz Korfu salu Grieķijā (video)

Korfu sala jeb Kerkīra, ir Grieķijai piederoša sala Jonijas jūrā. Tā ir otra lielākā sala Jonijas jūrā un salas lielākā pilsēta ir dēvēta tāpat kā pati sala - Kerkīra.

Korfu ir viena no zaļākajām Grieķijas salām – tas pateicoties lietus periodiem, kas iestājas laikā no septembra līdz maijam. Šeit atrodami tūkstošiem olīvkoku, kas kā zaļš paklājs sedz salas ainavu. Sala arī spējusi daudz maz izvairīties no tūrisma pieplūduma, kas to padara par ļoti pievilcīgu galamērķi tiem, kas nevēlas sekot tūrisma viļņiem. Te ilgāku periodu mita arī slavenais dzīvnieku pētnieks Džeralds Darels ar savu ģimeni - arī rakstot par salā mītošajiem dzīvniekiem (un, protams, savu ģimeni).

Tie, kas par salu izrādījuši interesi, reizēm ir neizpratnē, kurš tad ir šīs salas īstais nosaukums – Korfu vai Kerkira? Korfu nosaukums nāk no itāļu pārveidotā bizantiešu nosaukuma Korifo (Kalnu pilsēta), tomēr pašiem grieķiem, kas apveltīti ar mākslinieciskām dvēselēm, pie sirds vairāk iet nosaukums Kerkira, kas saistās ar mitoloģiju. Kerkira bijusi skaista nimfa, un tās daile apžilbinājusi pašu Poseidonu, kurš Kerkiru nozadzis un aizvedis uz kādu vientuļu salu.

Korfu ir viena no zaļākajām Grieķijas salām un šī ir vienīgā vieta Grieķijā, kur aug mazais ķīniešu apelsīns, saukts par kumkuatu, un no tā šeit tiek vārīts garšīgs ievārījums un gatavots liķieris. Korfu noteikti jānogaršo arī vietējie vīni, kas slavēti jau kopš Homēra laikiem un tiek ražoti ierobežotā daudzumā.

Kūrorts Kofru salā ir pārsteidzošs zemeslodes stūrītis, kas vilina ar īpašu, fantastiskas dabas ieskautu atmosfēru, kur blakus sadzīvo kā mierpilna atpūta, tā arī dzīvespriecīga jautrība. Šeit Jūs gaida viesmīlība un vietējo iedzīvotāju muzikālais temperaments, tīra jūra, lieliskas pludmales un maigs klimats. Uzmanības vērta ir arī Korfu lidosta, kas uz pasaules lidostu skrejceļu fona īpaši izceļas.

Salā meklējama seno ciemu vēsturiskā nozīme un arheoloģiskās bagātība, savienojumā ar mūsdienīgo tūrisma infrastruktūru, tradicionālā stila ciemiem, brīnišķīgajām pludmalēm un vēsturi

Uz salas mīt aptuveni 100 tūkstoši iedzīvotāju un gada vidējā temperatūra ir 20 grādi. Pat janvārī un februārī gaisa temperatūra parasti turas ap 10-14 grādiem.

Lai salu iepazītu tuvāk, noskaties video!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.869174sec.