Vai Kopenhāgena var kļūt par masu tūrisma upuri?

Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena ir viena no visaugstāk novērtētajām pilsētām pasaulē - dažādos topos tā regulāri ierindojas augstās vietās kā iekārojamākais galamērķis, kur cilvēki labprāt dzīvotu, kā arī - vismaz paciemotos, lai savām acīm redzētu kā tad tie dāņi, kas ir tik apmierināti ar dzīvi, vada savu ikdienu!

Lai arī pilsētas amatpersonas ir aktīvi strādājušas pie tā, lai to neapdraud masu tūrisms, daži eksperti uzskata, ka ar to ir par maz. Lielākā daļa tūristu – aptuveni 87 % - mēdz uzturēties tieši pilsētas centrā, jo īpaši Nīhavnas promenādē kanālmalas rajonā, kas īpaša ar košajām un krāsainajām tirgotāju mājām. Tūristu koncentrētais pieplūdums sāk radīt spriedzi pilsētas centrā – aug trokšņu līmenis, satiksme kļuvusi daudz intensīvāka un atkritumu apjoms pieaudzis vairākkārt.

Tūrisma aģentūra "Brīnišķīgā Kopenhāgena" (Wonderful Copenhagen), kas izveidota, lai pilsētai piesaistītu tūristus, pārtrauks Nīhavnas kā tūrisma galamērķa popularizēšanu un mudinās cilvēkus apmeklēt teritorijas ārpus pilsētas centra.

Dānijas galvaspilsētā pēdējo desmit gadu laikā tūristu skaits pieaudzis par 74%, un 2018. gada tā uzņēma 8,8 miljonus viesu (neieskaitot 1,9 miljonus Airbnb lietotāju) un, saskaņā ar "Wonderful Copenhagen" datiem, šis skaitlis līdz 2030. gadam varētu dubultoties. Tūrisma aģentūra nākotnē plāno ierobežot arī kruīza kuģu skaitu, kas ienāk pilsētā.

Tomēr neskatoties uz masu tūrisma draudiem, Kopenhāgena nenogurstoši strādā, lai paplašinātu tūristu skaitu gan ģeogrāfiski, gan sezonāli. 2018. gadā "Wonderful Copenhagen" uzsāka ilgtermiņa kampaņu "Ilgtspējīgam tūrismam", kuru starptautiski atzina vairākas organizācijas, tostarp ANO tūrisma organizācija UNTWO.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84760785sec.