Valstis, kurās vari neatstāt dzeramnaudu

Tā dēvētā dzeramnaudas kultūra ir viens no jautājumiem, kas nereti mēdz nomocīt ceļotāju prātus. Ja vēlamā "tējas naudas" apjoma kalkulēšana Latvijas iedzīvotājiem vietējos restorānos, bāros, klubos un citur parasti problēmas nesagādā, var pārņemt apjukums, piemēram, vakariņojot kādā ārzemju ēstuvē.

Taču kuras ir tās pasaules valstis, kur dzeramnaudas atstāšana neietilpst nerakstītajos etiķetes likumos?

Japāna

Dzeramnaudu kultūra Japānā ir neierasta. Ja tā tomēr tiek atstāta, saņēmējs var justies apjucis, kādēļ viņam iedots vairāk naudas nekā nepieciešams. Turklāt dzeramnaudas atstāšana var būt pat apkaunojoša pakalpojuma sniedzējam, lai gan japāņi to nekad necentīsies izrādīt. Tomēr, neskatoties uz to, pēdējā laikā ekskluzīvos vai rietumu stila viesnīcu restorānos tiek ieviestas papildus nodevas par dažādiem pakalpojumiem.

Dienvidkoreja

Dzeramnaudu atstāšana arī Dienvidkorejā nav ierasta. Tomēr daži tūkstoši vonu, kas pielīdzināmi pāris ASV dolāriem, priecēs ikvienu šveicaru vai viesmīli.

Indija

Indieši parasti negaida dzeramnaudas, tomēr šāds žests tiek augstu novērtēts. Ja apkalpojošajā sfērā strādājošam indietim jautāsiet, cik daudz dzeramnaudas būtu jāatstāj, viņš pieklājīgi atbildēs, ka papildu maksa par pakalpojumu nav nepieciešama, piebilstot, ka atklāti norādīt dzeramnaudas apjomu būtu nekulturāli.

Brazīlija

Arī brazīlieši negaida, ka klients atstās dzeramnaudu, tomēr ir pateicīgi, ja to saņem. Ja runa ir par taksometru pakalpojumiem, summas noapaļošana uz augšu līdz veselam reālam ir visai ierasta vietējo iedzīvotāju vidū.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15922999sec.