Noslēpumains ciemats Indijā, kur neviens aiz sevis neaizslēdz durvis

Kāds ciemats Indijā netālu no Šrīrampuras katru dienu piesaista ap 40 tūkstošiem interesentu, pateicoties savai neatkārtojamajai 300 gadu senajai leģendai.

Patiesībā šajā ciematā neviens neaizslēdz durvis, jo to nevienai mājai nemaz nav, pat veikali vienmēr tiek atstāti neaizsargāti. Tomēr par spīti tam, vietējie iedzīvotāji nekad nejūtas nedroši. Šis ir stāsts par ciematu, kur iedzīvotāji izvairās no papildus drošības, pateicoties savai nemirstīgajai ticībai Šani – Saturna dievam. Šani tiek uzskatīts par šī ciemata sargu.

Leģenda vēsta, ka pirms 300 gadiem, stipru lietusgāžu laikā Panasnalas upes krastā tika atrasta liela laukakmens plāksne. Turklāt kāda ciemata iedzīvotāja sapnī, Šani atklājis, ka plāksne ir viņa talismans. Dievība uzstāja, lai plāksne tiek turēta ciematā un tādējādi Šani būtu iespēja vienmēr pasargāt ciematu. Galvenais nosacījums – lai to netraucētu darīt nekādi šķēršļi.

Pēc šī vēstījuma ciemata iedzīvotāji nolēmuši atbrīvoties no durvīm un slēdzenēm, jo tās vairs viņiem nebija nepieciešamas. Šī tradīcija turpinās cauri paaudzēm līdz pat šodienai. Arī jaunākajām ēkām ir jārespektē protokols. Piemēram, 2015. gada septembrī atklātais policijas iecirknis, kurš nav saņēmis nevienu iedzīvotāju sūdzību, lieliski iztiek bez priekšdurvīm. Tikmēr bankas filiāle ierīkojusi stikla durvis, kā arī teju neredzamu elektromagnētisko slēdzeni, lai respektētu iedzīvotāju pārliecību. Paši iedzīvotāji tic, ka iespējamie zagļi tiks sodīti ar aklumu, bet iedzīvotāji, kuri nav attiekušies godīgi, tiks sodīti ar nelaimi septiņu gadu garumā. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka kāds vīrs, kurš ierīkojis koka rūtis mājas ieejā, jau nākamajā dienā cieta autoavārijā.

Lai arī ciematā nav bijušas fiksētas zādzības gadsimtus, 2010. gadā kāds tūrists apgalvoja, ka no viņa auto ir nozagti 35 tūkstoši rūpiju, tāpat citviet ticis nozagts zelta kulons 70 tūkstošu rūpiju vērtībā. Tomēr abas apsūdzības tika noraidītas, jo iedzīvotāji norādīja - abi noziegumi notikuši ārpus ciemata. Skeptiķi gan norāda, ka zemais noziedzības līmenis ir tikai pateicoties tam, ka ciemats atrodas nomaļā vietā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53199291sec.