Polijā svin 101. Neatkarības gadadienu

Polija, oficiāli Polijas Republika, ir viennacionāla valsts Centrāleiropā, kas rietumos robežojas ar Vāciju, dienvidos ar Čehiju un Slovākiju, austrumos ar Ukrainu un Baltkrieviju, bet ziemeļos ar Lietuvu un Krieviju (Kaļiņingradas apgabalu).

Ziemeļos tās krastus apskalo Baltijas jūra, kur Polijai ir jūras robeža ar Zviedriju un Dāniju. Polijas kopējā platība ir 312 696 km², un tā ir 69. lielākā valsts pasaulē un 9. lielākā valsts Eiropā.  Lielākās pilsētas ir Polijas galvaspilsēta Varšava, vēsturiskā galvaspilsēta Krakova un Lodza.

Polija, kas ilgāk nekā 100 gadus pēc tā sauktajām dalīšanām atradās Austroungārijas, Vācijas un Krievijas impēriju varā, savu neatkarību atkal pasludināja 1918.gada 11. novembrī un šogad svin savu neatkarības 101. gadadienu!

Ir vairākas teorijas par to, kā ir cēlies poļu pašnosaukums Polska. Saskaņā ar vienu no visplašāk izplatītākajām teorijām, Polijas nosaukums ir cēlies no poļanu (polanie) cilts nosaukuma, kas tulkojumā nozīmē "klajumu ļaudis". Viņi dzīvoja Lielpolijas reģionā. Agrāk Polija bija zināma arī ar latīņu nosaukumiem Terra Poloniae ("Polijas zeme") un Regnum Poloniae ("Polijas Karaliste").

Poliju raksturo kā lauksaimniecības lielvalsti ar plašām aramzemju platībām un  katolicisma lielvalsti ar spēcīgām reliģiskajām tradīcijām. Polijā ir daudz skaistu līdzenumu, dabasskatu un kalnu ainavu dienvidu daļā.

Ceļotājus vilina arī kādreizējā Polijas galvaspilsēta Krakova ar saviem stāstiem, noskaņām un bagāto arhitektūru. Savukārt dabas mīļi padodas Zakopanes pievilkšanas spēkam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.83605504sec.