Nīderlande sāk vērienīgu kampaņu, kas ieviesīs skaidrību par valsts īsto nosaukumu

Nīderlandes valsts iestādes sākot ar 2020. gadu ir nolēmušas veikt vērienīgu kampaņu, kas reizi par visām reizēm ieviesīs skaidrību, kad lietojams daudziem ierastais nosaukums "Holande" un kad – "Nīderlande".

Ministrijas, sporta un kultūras iestādes kopā ar valsts lielākajām pilsētām īstenos plānu vairāk vērst uzmanību uz saturu par valsti, nevis vienkāršu, tūristus piesaistošu reklāmu.

Līdz šim Nīderlande tikusi dēvēta arī par Holandi – jo īpaši pāris gadus atpakaļ īstenotās valsts tūrisma kampaņas dēļ, kurā zīmols "Holande" tika ilustrēts ar oranžu tulpi un attiecināts uz Nīderlandi kopumā.

Jaunā kampaņa tiks īstenota jau pavisam drīz – galvenokārt tādēļ, ka maijā Nīderlandes pilsētā Roterdamā norisināsies starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kā arī tādēļ, ka valsts sportisti dosies uz 2020. gada vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā un vēlas, lai tiek dēvēti par Nīderlandes, nevis Holandes sportistiem.

Kas ir Holande?

Holande ir ģeogrāfisks reģions Nīderlandes rietumos. Agrāk tā bija atsevišķa Nīderlandes province, bet mūsdienās tās vietā ir Ziemeļholandes un Dienvidholandes provinces. Vēsturiskajā Holandes reģionā atrodas trīs lielākās Nīderlandes pilsētas: Amsterdama, Hāga un Roterdama. Termins "Holande" ļoti bieži tiek attiecināts uz visu Nīderlandes valsti un tiek lietots kā tās sinonīms. Šāda vārda izmantošana vispārīgi ir pieņemta, bet pret to iebilst daudzi nīderlandieši, it īpaši tie, kas dzīvo citās Nīderlandes provincēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.74196696sec.