Vai zini, kas Spānijā var apdraudēt Tavu slaido figūru?

Spānijā pabijušie teic, ka tur grūti saglabāt slaido līniju, jo omulīgas, nežēlīgi kārdinošu smaržu izplatošas konditorejas tur atrodamas vai uz katra stūra. Ko gan, tur iegriežoties, visbiežāk varētu ieraudzīt un nogaršot?

Turron – mandeļu, medus un olbaltuma maisījums. Pastāv uzskats, ka turron Spānijā ieradušies kopā ar mauru iekarotājiem apmēram 500 gadus atpakaļ. Ir divi turron pamatveidi – cietais (batoniņu formā) un mīkstais (zemes riekstu sviestam līdzīgā konsistencē). Kvalitātes standarti nosaka, ka cietajā turron ir jābūt vismaz 60%, bet mīkstajā – vismaz 64 % mandeļu.

Marcipāns – šis plaši zināmais un daudzveidīgi izmantotais kārums, sastāvošs no medus, cukura, mandeļu eļļas un vismaz 50% mandeļu, arī vēsturiski ir Spānijas produkts (pastāv gan vēl otra versija par tā Apenīnu pussalas izcelsmi). Lai nu kā, līdzīgs izstrādājums, gan ar nosaukumu Postre regio  Toledo arhīvos pieminēts jau ap 900.gadu, un arī šodien tas ir Toledo populārākais deserts.

Mantecados – smilšu mīklas drupaču cepumi. Dzirdot šo vārdu, katra spānieša acis iemirdzas! Viegli, mīksti, mutē kūstoši, ar vieglu anīsa aromātu – neviena spāņu māja Ziemassvētkos nav iedomājama bez mantecados!

Polvorones -  vēl viena mutē kūstošu Ziemassvētku cepumu variācija, kuru galvenā sastāvdaļa ir mandeļu milti; jo īpaši iecienīti Andalūzijā.

Churros – verdošā eļļā vārītas mīklas strēmeles, ēdamas kopā ar cukuru, medu vai šokolādes mērci. Par savu figūru omulīgie spāņi laikam nesatraucas nemaz, jo šo sātīgo uzkodu iecienījuši pat vēlās vakara ēdienreizēs!

Bunuelos – arī eļļā fritēti mīklas izstrādājumi, tikai apaļas formas, iecienīta uzkoda pie pēcpusdienas tējas kopā ar olu krēmu vai marmelādi.

Crema Catalana – kataloniešu variācija par franču creme brulee tēmu.

Natillas de Avellanas – šis biezais, bagātīgais olu-riekstu krēms ar brendija piedevu katram spānim liekot atcerēties bērnību. Vislabākais, kamēr silts!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35951686sec.