Lielbritānijā ielas kļūst tukšākas, bet cilvēki - laipnāki

Viktorija Lesčova Lielbritānijā vada savu ikdienu jau vairāk nekā 13 gadus. Šobrīd viņa dzīvo Lielbritānijas dienvidrietumos, Dorsetas grāfistē, Bormutas pilsētā - pie pašas jūras.

Viktorija portālam Travelnews.lv atklāj, kā šobrīd, vīrusa izplatības laikā, rit ikdiena Lielbritānijā:

"Kamēr lielā daļā Eiropas valstu ir krantīna vai to robežas ir pilnībā slēgtas, Lielbritānijas valdība izvēlējusies citu metodi, kā cīnīties ar Covid-19. Mēs stiepjam līkni, lai nepārslogotu medicīnas iestādes, to darbiniekus un ļautu tiem labāk sagatavoties gaidāmajam uzliesmojumam.

Pagaidām visas mācību iestādes oficiāli ir vaļā, bet daudzviet izskan informācija, ka dažas no tām veras ciet un pāriet uz attālinātām mācībām. Tāpat daudzi sāk izmantot iespēju strādāt no majām.

Šodien valdība rosināja iedzīvotājus izvairīties doties uz bāriem, restorāniem, teātriem, kino utt. Lielie pasākumi tiek atcelti. Londonas maratons, šķiet, pirmo reizi tā rīkošanas vēsturē, tiek pārcelts no aprīļa uz oktobri.

Cilvēku uz ielām paliek mazāk. Veikalos jau pirms divām nedēļām sāka izpirkt ziepes un roku dezinfikcijas līdzekļus, tad pazuda tualetes papīrs, makaroni, konservi, olas... Cilvēkiem pamazām rodas panika, baida neziņa par rītdienu.

Bet priecē fakts, ka cilvēki ir izveidojuši daudzas grupas Facebook.com, kur piedāvā savu palīdzību tiem, kam tā ir nepieciešama - ja kādam ir pašjāizolējas mājās un nav iespējas tikt pie pārtikas produktiem vai tamlīdzīgi, tad brīvprātīgie piesakās un palīdz - nopērk pārtiku, atved zāles, vai vienkārši parunā socializēšanās pēc.

Es domāju, ka mums tas trakākais vēl priekšā, tāpēc biežāk mazgājam rokas, ēdam ķiplokus, dzeram citronūdeni ar medu un ceram uz to labāko. Ļoti gribas, lai tas viss ātrāk beidzas!"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68590093sec.