Austrālieši savā paspārnē paņem valstī iestrēgušos ceļotājus

Laikā, kad pasauli pārņēma pandēmija, arī Austrālijā tika pieņemti stingri ierobežojumi, lai apturētu Covid-19 izplatību. Šī pasakainā valsts vilina daudzus ceļotājus no visas pasaules un ir iecienīts galamērķis arī tā saucamajiem ceļotājiem ar mugursomu jeb backpackers.

Nereti šāda tipa ceļotāji ir piesaistīti brīvprātīgo darbam, kas ir labs veids, kā iepazīt pasauli, ja nav lielu iekrājumu, par ko to darīt. Pieaugot Covid-19 inficēto skaitam un virknei ierobežojumu, Austrālijā daudzi šāda veida ceļotāji piedzīvoja diskrimināciju no vietējiem iedzīvotājiem. Reaģējot uz šādu attieksmi, sociālajos tīklos tika izveidota īpaša kustība "Adopt a Backpackers".

Atcelto lidojumu reisu un pieaugošo biļešu cenas dēļ Austrālijā ir iestrēguši daudzi ceļotāji, kuriem ir maz izredžu turpināt darbu valstī ekonomikas lejupslīdes apstākļos. Tomēr vairāki Austrālijas uzņēmēji un lauksaimnieki saskatījuši iespēju, ka palīdzēt šiem valstī esošajiem ārvalstniekiem. Austrālijā palikušie ceļotāji var pieteikties darbā pie cilvēkiem, kuri, apmaiņā pret dažādiem darbiem, nodrošina tiem apmešanās vietu un parūpējas par maltītēm.

Facebook.com grupā "Adopt a Backpackers" ir reģistrējušies vairāk nekā 3000 dalībnieki. Ceļotājus atbalsta daudzas austrāliešu kopienas, piedāvājot apmešanās iespējas savās mājās, pagalmos, autostāvvietās, garāžās, tukšās mājās, lauku mājās, brīvdienu mājas un pat visekstravagantākajos pludmales kūrortos.

Ārvalstu iebraucēji ir Austrālijas lauksaimniecības darbaspēka mugurkauls, un, kad 2020. gada sākumā Austrālijā izcēlās ugunsgrēki, šiem brīvprātīgajiem cilvēkiem tika uzticēts palīdzēt atjaunot izpostītās teritorijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76764488sec.