6 pilsētas, kurās ceļotāji var viegli apmaldīties

Lai gan no apmaldīšanās nepazīstamā lielpilsētā bīstas ikkatrs ceļotājs, jāatzīst, ka reizēm karti der likt pie malas, jo noklīšana no ierastajām tūristu takām ļauj iepazīt to pilsētas pusi, kas nav aprakstīta ceļvedī.

Taču, ja bezmērķīga pastaiga ar piedzīvojumu piegaršu nav jūsu gaumē, pārvietošanās kādā no zemāk minētajām pilsētām patiesi var sagādāt grūtības arī vispieredzējušākajiem ceļotājiem.

Tokija, Japāna

Tūristi bieži atzīst, ka svešiniekam mulsinošas ir teju visas Japānas pilsētas, taču īpaši tas attiecas uz galvaspilsētu Tokiju. Metropoles spilgtās gaismas, straujais dzīves ritms un uzmanību piesaistošās ainavas tās viesiem liek ātri vien nomaldīties no iecerētā maršruta. Arī unikālās Japānas adrešu sistēmas izprašanai nepieciešams zināms laiks, tādēļ pastāv itin liela iespēja šeit apmaldīties pat tad, ja skaidri zināt, kurp dodaties.

Vašingtona, ASV

Lai gan Vašingtonas plānojums pielīdzināms režģim, pārvietošanās pa ASV galvaspilsētas ielām svešiniekam var būt liels izaicinājums. Vašingtonā ir gan numurētas, gan ar alfabēta burtiem apzīmētas, gan ASV štatu vārdos nodēvētas ielas, un tās krustojas visneierastākajos veidos. Autovadītājiem un riteņbraucējiem Vašingtonā jātiek galā ar neskaitāmiem apļveida krustojumiem un vienvirziena ielām, kamēr gājēji var apjukt ielu nosaukumu vārdu spēlē – piemēram, Vašingtonā nav "J" ielas, savukārt par "I" un "Eye" patiesībā tiek dēvēta viena un tā pati iela.

Venēcija, Itālija

Kanāli, tilti, šauras ejas un strupceļi – Venēcija, domājams, ir pasaules mulsinošāko pilsētu māte. Tiesa gan, ja ekskursijas laikā nomaldīsieties no grupas, dažās klejojumos pavadītās stundās pa labirintam līdzīgajām ieliņām jūs, atšķirībā no ceļabiedriem, atklāsiet tās pilsētas "kabatas", par kurām iepriekš nemaz nenojautāt.

Marrākeša, Maroka

Marrākeša ir blīvi apdzīvots senu ieliņu, vilinošu tirdziņu un laukumu labirints. Tomēr domājams, ka tieši bezmērķīga klaiņošana pa vecpilsētu, baudot tās unikālo arhitektūru un ceļā sastopot pa kādam čūsku dīdītājam, būs neaizmirstams piedzīvojums visām maņām.

Amsterdama, Nīderlande

Lai gan Amsterdama daudziem ir gluži iecienīts ceļojumu galamērķis un tūristiem draudzīga pilsēta, svešiniekam tās plānojums, kas centrēts ap daudzajiem kanāliem, pirmajā mirklī var šķist itin neizprotams. Taču tā nebūt nav problēma – dodieties uz tuvāko nomas punktu pēc velosipēda, lai nesteidzīgā izbraucienā mestos pretī nezināmajam.

Hošimina, Vjetnama

Vjetnamas lielākā pilsēta, kas līdz 1975. gadam bija pazīstama kā Saigona, nodēvējama ne citādi kā par āķīgu mīklu. Pirmoreiz apmeklējot Hošiminu, nākas pierast pie daudzajām šaurajām ieliņām, taču tajās ik uz stūra jūs gaidīs kāds pārsteigums, tādēļ ceļotājiem ar neremdināmu piedzīvojumu kāri bezmērķīga manevrēšana var izvērsties daudz aizraujošāka nekā Neatkarības pils un daudzo tempļu apmeklējumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.03.2024 - 20.03.2024 Neaizmirstama atpūta TUNISIJĀ! Latvia Tours
Dzidrais un tīrais ūdens pludmalēs, vēsturiskās, iespaidīgās ēkas, kā arī daudzveidīgās atpūtas iespējas piesaista tūristus katru gadu. | Skatīt vairāk
no 525 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21307206sec.