Kipra plāno atsākt uzņemt ārvalstu viesus

Kipra tiek dēvēta par "Afrodītes pērli" - ne velti dievi izraudzījās šo salu kā mīlas un skaistuma dievietes dzimteni.

Ceļotāji, kas ierodas atpūsties Kiprā, bauda bezrūpību, vīnu un sauli, kas salu apspīd 330 dienas gadā. Šobrīd, kad daudzas valstis pakāpeniski sāk atcelt pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, arī Kipra informē par saviem plāniem.

Tūrisma ministra vietnieks Savvas Perdios tiešsaistes konferencē par tūrismu norādījis: "Mēs sagaidām, ka drīzumā vīrusa izplatība tiks pilnībā novērsta un jau no  9. jūnijā mēs atkal atvērsim savas lidostas, lai varētu uzņemt ārvalstu viesus!"

Kiprā ieviestie pasākumi izrādījās veiksmīgi vīrusa izplatības apturēšanā, valstij martā slēdzot robežas un apturot komerciālo gaisa satiksmi.

Kipra ir veikusi riska novērtējumu valstīm ar līdzīgiem epidemioloģiskiem apstākļiem, lai atjaunotu darbību Larnakas un Pafosas lidostas. Valstis ir iekļautas divās dažādās kategorijās: "Kategorija A" (Grieķija, Malta, Bulgārija, Norvēģija, Austrija, Somija, Slovēnija, Ungārija, Izraēla, Dānija, Vācija, Slovākija, Lietuva) un "Kategorija B" (Šveice, Polija, Rumānija, Horvātija, Igaunija, Čehija), kā arī divi posmi A un B. "Posms A" ilgs no 9. līdz 19. jūnijam, bet "posms B" sāksies no 20. jūnija.

A posma laikā abu kategoriju valstu ceļotājiem ir jāuzrāda laboratorijas testa sertifikāts no apstiprinātas laboratorijas, kas uzrāda negatīvu Covid-19 testa rezultātu (testam jabūt veiktam 72 stundas pirms izlidošanas uz Kipru). Kipras pilsoņi un Kipras pastāvīgie iedzīvotāji var veikt laboratoriskās pārbaudes pēc viņu ierašanās Kiprā. Līdz rezultātu paziņošanai viņiem būs obligāti jāpaliek izolācijā mājās.

B posmā pasažieriem no valstīm, kas iekļautas pirmajā kategorijā, nebūs jāuzrāda laboratorijas testa sertifikāts. Pasažieriem no valstīm, kas iekļautas "B kategorijā", piemēro tādu pašu prasību kā visiem pasažieriem pirmajā posmā.

Detalizētāka informācija atrodama https://www.pio.gov.cy.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82418203sec.