Iepazīsti savdabīgās delikateses visā pasaulē

Ikviena valsts un kultūra nereti tiek saistīta ar noteiktu ēdienu vai kulinārijas šedevru, kas liek elpai aizrauties. Ēdiens ir iespēja saglabāt savu etnisko piederību un veids, kā sevi izcelt starp citām kultūrām.

Lai smeltos kulinārijas iedvesmu, "National Geographic" aicina skatītājus kopā  ar Gordonu Remziju apceļot pasaules nostūrus un iepazīt citu tautu tradīcijas.

Iepazīties ar kāda reģiona virtuves noslēpumiem, dabas veltēm un produktiem, kas ir raksturīgi tikai kādai noteiktai vietai, ir satraucošs process. Nav starpības, vai dodies nobaudīt Neapoles slaveno picu, izbaudīt Aļaskas karalisko lasi vai meties iekšā Meksikas ugunīgajā garšas karuselī – emocijas ir garantētas. Neviens ceļojums nav iedomājams bez garšīgu ēdienu baudīšanas, jo katrā vietā ir raksturīgas savas garšas esences. Ēdiena un kulinārijas pasaule spēj pārsteigt un tā nekad neatstāj vienaldzīgu.

Austrālijas savādniece Tasmānija

Tasmānija, kas atrodas Austrālijas dienvidu piekrastē, ir ļoti kluss un vilinošs galamērķis. Tā var lepoties ar izcilu virtuvi. Tasmānijas jūras veltes, kas ir austeres, jūras vēderkāji un okeāna foreles, šobrīd ir augstākās klases eksporta prece. Lai arī kādreiz Tasmānijā dominēja angļu virtuve, tagad sala var lepoties ar dažādiem ēdieniem.

Viens no Tasmānijas tradicionālajiem ēdieniem ir rudzu viskija gravlaks. Gravlaks ir svaiga zivs, visbiežāk forele, taimiņš vai lasis, kas noturēts, sāls, cukura, vai piparu marinādē. Lai piešķirtu ēdienam īpašu garšas buķeti, tasmāņi gravlaku nogatavina rudzu viskijā. Svaigas foreles, taimiņa vai laša šķēles bez asakām tiek bagātīgi noklātas ar sāli, cukuru un pipariem un pārlietas ar Tasmānijas rudzu viskiju. Iemarinēto zivi liek ledusskapī uz vismaz 12 stundām. Kad laiks pagājis, to noskalo, nosusina un liek galdā. Visbiežāk gravlaks tiek pasniegts kā brokastu ēdiens vai uzkoda.

Garšvielu metropole – Indija

Tradicionālā Indijas virtuve ir garšvielu un garšu viesulis. Kulinārijas stils Indijā ir tik pat atšķirīgs,  cik tās iedzīvotāji. Katram reģionam piemīt savs rokraksts ēdiena gatavošanā un pasniegšanā. Indiešu virtuvē kāds ēdiens var būt ļoti pikants, cits ne tik ļoti, tomēr visiem ēdieniem ir kas kopīgs – tie visi ir krāsaini, vilinoši un bieži vien arī ārkārtīgi neparasti.

Sarkanās skudras, to olas un garšvielas, apvienotas ansamblī – vai izklausās vilinoši? Kādu šāda kombinācija atbaidītu, kādam varbūt rosinātu ziņkārību, bet Chhatisgarh ciltīm sarkano skudru čatnijs ir tik pat ierasts ēdiens kā itāļiem pica. Šīs ciltis izmanto sarkanās skudras arī kā garšvielu, jo tās piešķir ēdienam Indijai raksturīgo aso garšu un saglabā ēdienu ilgāk svaigu.

Mīli vai nīsti – Dienvidāfrikas virtuve

Dienvidāfrikas virtuve, tāpat kā Indijas virtuve, atspoguļo kulinārijas tradīciju daudzveidību, ko iemieso dažādās kopienas, kas apdzīvo šo Dienvidu valsti. Bagātīgi gaļas sautējumi, kraukšķīgas kukaiņu uzkodas un bagātīgi pudiņi – tieši tik daudzveidīgas ir Dienvidāfrikas tradicionālās garšas.

Mēdz teikt, ka cilvēki dalās divās daļās – tie kas atzīst ananasus uz picas un tie kas tos necieš ne acu galā. Bet ko jūs teiktu par sviestmaizi ar ananasu? Kāpēc gan nesalikt kopā lielu un sulīgu ananasa šķēli ar biezu baltmaizes šķēli?  Tāpat  kā parastu sviestmaizi, Dienvidāfrikai uz baltmaizes uzsmērē sviestu, tai virsū liek lielu ananasa šķēli un tad atkal baltmaizi ar sviestu. Skan savādi, bet šāda sviestmaize dienvidniekiem ļoti iet pie sirds.

Unikālā Gajānas virtuve

Ēdiena izbaudīšana Gajānā ir vesels piedzīvojums. Gajāna ir viena no Dienvidamerikas pērlēm, kurā ir apvienojušās daudzu valstu un reģionu tradīcijas. Iedvesmojoties arī no japāņu un ķīniešu virtuves, šajā reģionā top visdažādākie ēdieni, kas atspoguļo etnisko daudzveidību.

Viens  no neparastākajiem ēdieniem ir ar nosaukumu Bara, kas ir veģetārā un vegānā uzkoda, bet to ir iecienījuši visi. Toties kaut kas pilnīgi pretējs ir cūkgaļas ēdiens ar liellopu, kas tiek gatavots vismaz 4 stundas un tiek pasniegts ar kanēli un mājās gatavotu maizi. Tiek godāti arī dažādi dzērieni- ingvera alus, zemesriekstu perforators un arī priežu dzēriens. Gajānas virtuve neatstās vienaldzīgu nevienu.

Iepazīsti šīs un vēl citas aizraujošas pasaules garšas kopā ar Gordonu Remziju raidījumā "Gordons Remzijs: Neatklātās teritorijas 2"  "National Geographic" no 2020. gada 6. septembra 22.00!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58673692sec.