Eiropas valstis «atdod» Ziemassvētkus

Vairākas Eiropas Savienības valstis jau nākušas klajā ar paziņojumu, ka decembrī mīkstinās ierobežojumus, norādot, ka cilvēki ir pelnījuši Ziemassvētkus.

Īrijā, kur stigrie Covid-19 izplatību apturošie ierobežojumi spēkā jau kopš 2020. gada 21. oktobra, ar 1. decembri spēkā stāsies daudz vieglāki noteikumi. Proti, tiks atvērti mazumtirdzniecības preču veikali un atkal tiks sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi, kā, piemēram, frizētavas. Ar 4. decembri tiks atvērti krodziņi un restorāni, kuros var baudīt maltītes, bet vietas, kur pulcējas tikai uz alkohola lietošanu, tā arī paliks slēgtas. Paredzams, ka tiks atvērti arī muzeji un bibliotēkas, atsāksies arī tādi sporta veidi kā golfs un teniss, darbu atsāks fitnesa zāles, un cilvēki varēs doties uz dievkalpojumiem.

Īrijā no 18. decembra līdz 6. janvārim cilvēkiem tiks atļauts braukāt pa valsti un būs atļauts arī pulcēties cilvēkiem, taču ne vairāk kā no trim mājsaimniecībām, vēsta “Mirror”.

No 1. decembra arī Beļģijā dzīve kļūs vieglāka. Tiks atvērti mazumtridzniecības veikali, lai gan līdz šim bija dota zaļā gaisma tikai pārtikas veikaliem un pirmās nepieciešamības lietu tirgotavām. Taču bāri, restorāni un citas viesmīlības vietas paliks slēgtas vismaz līdz 15. janvārim. Pašos Ziemassvētkos vientuļajiem Beļģijas iedzīvotājiem būs atļauts ciemos aicināt vienu viesi, vēsta “Brussels Times”.

Jau novembra beigās veikalu durvis bija ļauts atvērt arī Francijā. Bet 15. decembrī  būs atļauts atvērt arī kinoteātrus, teātrus un muzejus. Taču bāri un restorāni paliks slēgti līdz 20. janvārim. Francijā paliks spēkā arī komandanstunda, izņemot Ziemassvētku vakarā un Jaunajā gadā. Francūžiem būs ļauts arī ceļot starp reģioniem, lai satiktu savus tuviniekus, taču valsts premjerministrs Emanuels Makrons mudināja atturēties no bezjēdzīgiem ceļojumiem, raksta “France 24”.

Plānots, ka arī citās valstīs vismaz uz Ziemassvētku laiku ierobežojumi varētu kļūt maigāki, ļaujot svētkus pavadīt kopā ar ģimenēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19195294sec.