Foršākie 1. aprīļa joki vēsturē

1. aprīlī pasaulē cilvēki steidz izjokot viens otru, un vismaz reizi gadā pasmieties par mānīšanos pat ļoti noder. Bet, kā izrādās, joki dzīti jau sen, sen pasaules vēsturē.

Pirmais 1. aprīļa joks reģistrēts jau 1698. gadā, kad pa Londonu aplidoja ziņa par ikgadējo Lauvu mazgāšanas procedūru Tauerā. Ļaudis tiešām noticēja šai ziņai, kur, protams, nekāda lauvu mazgāšanas procedūra nenotika.

1905. gadā pasauli pāršalca vēsts, ka zagļi izrakuši tuneli ASV un no Federālās kases nozaguši visu sudrabu un zeltu. Šo ziņu kā joku bija palaidis laikraksts “Berliner Tageblatt”, bet pasaules mediji to uzņēma pilnā nopietnībā.

1957. gada 1. aprīlī televīzijas kanāls BBC pārraidīja jaunumu, ka Šveicē, pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, pieredzēta neparasti liela spageti raža. Kanāls pat parādīja kadrus, kuros no kokiem tiek plūkti garie makaroni. Uz televīziju zvanīja skatītāji un lūdza padomus, kā izaudzēt spageti kokus.

Gaumīgu joku 1986. gadā atļāvās Francijas izdevums “Le Parisien”, paziņojot, ka demontēs Eifeļa torni, to pārvedīs uz Disnejlendu, bet Parīzes atpazīstamākā objekta vietā tiks celts stadions.

Parīzes Disnejlenda kalpoja kā joka objekts arī 1995. gadā, kad Īrijas izdevums “Irish Times” paziņoja, ka plānots iegādāties Ļeņina mirstīgās atliekas un ar visu mauzoleju nogādāt Disnejlendā.

2016. gadā joku palaida kanāls “National Geographic”, paziņojot, ka turpmāk vairs nepublicēs kailu dzīvnieku fotogrāfijas. Un tiešām tajā dienā tika publicēta galerija, kurā bija bildes ar glīti ģērbtiem kucēniem un kaķēniem.

Travelnews.lv novēl visiem pasmaidīt joku dienā, izjokot citus, bet darīt to labsirdīgi. Sliktu emociju mums jau ikdienā pietiek.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20455384sec.