Francija maina iebraukšanas noteikumus pilnībā vakcinētajiem

Pilnībā vakcinēti ceļotāji no Eiropas Savienības valstīm, saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, no 9.jūnija Francijā varēs iebraukt, neveicot Covid-19 testu.

Pilnībā vakcinētiem ceļotājiem no Apvienotās Karalistes un Amerikas Savienotajām Valstīm joprojām būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, bet vairs nebūs jāpaliek karantīnā, un būs atļauta arī nebūtiska ceļošana.

Par pilnībā vakcinētiem uzskata tos cilvēkus, kuri ir saņēmuši Pfizer, Moderna vai AstraZeneca vakcīnas devas vismaz 14 dienas pirms ceļojuma, bet Johnson&Johnson vakcīnas devu 4 nedēļas pirms ceļojuma.

Tā kā Apvienotā Karaliste un Amerikas Savienotās Valstis Francijas ieviestajā drošo valstu sarakstā ir klasificētas “oranzajā sarakstā’’, tad nevakcinētiem ceļotājiem pirms ierašanās būs jānorāda būtisks iebraukšanas iemesls, negatīvs Covid-19 tests un 7 dienas jāievēro karantīna.

Gan vakcinētiem, gan nevakcinētiem ceļotājiem ierodoties Francijā no “oranžā saraksta’’ valstīm būs jāiesniedz vai nu negatīvs PCR tests, kas veikts ne ātrāk kā 72 stundas pirms ierašanās, vai antigēna tests, kas veikts ne agrāk kā 48 stundas iepriekš.

Drošās valstis jeb “zaļā saraksta’’ valstis Francijas sarakstā ir visas Eiropas Savienības valstis, kā arī Austrālija, Jaunzēlande, Dienvidkoreja, Izraēla, Libāna un Singapūra. Ceļotājiem no šīm valstīm būtisks iebraukšanas iemesls nebūs vajadzīgs un tikai nevakcinētajiem ceļotājiem būs jāveic PCR vai antigēna tests, kas tiek veikts ne ātrāk kā 72 stundas pirms ierašānās.

Eiropiešiem, ceļojot no 1. jūlija, būtu jāizmanto veselības karte, kura pierāda, ka cilvēks ir vakcinējies pret Covid-19, vai jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts, vai pierādījums, ka cilvēks mazāk nekā pirms sešiem mēnešiem ir izslimojis Covid-19.

Valstis, kas Francijas sistēmā klasificētas kā “sarkanās’’, ir Dienvidāfrika, Brazīlija, Indija un Turcija. Neatkarīgi no tā vai cilvēks ir vakcinēts vai nē, ceļotājiem no šīm valstīm būs jānorāda būtisks iebraukšanas iemesls, negatīvs Covid-19 tests un 7-10 dienas jāievēro karantīna.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35964298sec.