Viss, kas jāzina par ES digitālo Covid sertifikātu

ES digitālais Covid sertifikāts ir paredzēts, lai ceļotāji varētu brīvi pārvietoties starp valstīm. Pašlaik, ceļojot starp divām ES valstīm, ir jāievēro katrs valsts iebraukšanas noteikumi, kas nozīmē, ka katrā valstī tie ir savādāki, tādā veidā sarežģot ceļotāju iebraukšanu.

Sertifikātā tiks reģistrētas trīs būtiskas lietas: īpašnieka informācija par vakcinācijām, negatīvie PCR testi vai apliecinājums par izslimotu Covid.

Tas būs derīgs visās ES dalībvalstīs, kā arī Islandē, Lihtenšteinā un Norvēģijā.

ES Digitālais Covid sertifikāts būs bezmaksas un pieejams gan digitālā veidā (telefonā), gan papīra formātā. Abos variantos būs pieejams "digitāli parakstīts QR kods", kuru varēs noskenēt, ieceļojot kādā valstī. Sertifikāts būs gan pieejams noteiktās valsts valodā, gan angļu valodā. Iebraucot, kādā no ES valstīm, uz robežas būs jāuzrāda šis sertifikāts. Pierobežas darbinieki noskenēs sertifikātā OR kodu, lai pārliecinātos, ka ceļotājs atbilst visām prasībām.

Oficiāli sertifikāts būs derīgs no 2021.gada 1.jūlija, 12 mēnešu garumā.

Kopš 2021.gada 8. jūnija sertifikātu ir parakstījušās deviņas ES dalībvalstis: Bulgārija, Horvātija, Čehija, Dānija, Vācija, Grieķija, Lietuva, Polija un Spānija. Eiropas Komisija norāda to, ka sertifikātu jau ir izmēģinājušas 22 valstis, kas šo projektu ir atzinušas par veiksmīgu.

Digitālajā sertifikātā tiek apstiprinātas tikai tās vakcīnas, kas apstiprinātas lietošanai ES. Šīs vakcīnas ir AstraZeneca, Pfizer / BioNTech, Moderna un Johnson & Johnson. Sinovac vai Sputnik V netiek ieskaitītas.

Lai arī sertifikāts ļaus ceļot starp valstīm, tas netiks uzskatīts par ceļošanas dokumentu.

Vairāk informācijas: 

www.europarl.europa.eu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.511199sec.