Francija ievieš stingrākus Covid ierobežojumus pirms ceturtā viļņa

Francija ievieš jaunus veselības pasākumus, lai palēninātu Covid-19 infekcijas ceturtā viļņa atnākšanu delta varianta dēļ, paredzot vairāk ierobežojumus nevakcinētiem cilvēkiem.

Francijas prezidents Emanuels Makrons televīzijas tiešraidē teica uzrunu, lai paziņotu par virkni jaunu ierobežojumu, kuru galvenais mērķis ir mudināt pēc iespējas vairāk cilvēku vakcinēties.

No 13.jūlija tiek pastiprināta robežkontrole, stingri izolējot nevakcinētus ceļotājus, kas nāk no augsta riska valstīm. Valdōbai gan vēl ir jāapstiprina vai “augsts risks” attiecas uz valstīm, kas ir Francijas luksoforu ceļošanas sistēmas sarkanajā vai oranžajā sarakstā.

Francijas Reinjonas un Martinikas aizjūras departamenti ir pakļauti ārkārtas veselības stāvoklim, un šajos apgabalos tiek ieviesta komandantstunda.

No 21.jūlija veselības pase tiek attiecināta uz atpūtas un kultūras vietām, kurās ir vairāk nekā 50 cilvēku, piemēram, kinoteātri, teātri un muzeji. Iepriekš tas attiecās tikai uz vietām, kurās ir vairāk kā 1000 cilvēku. Lai varētu apmeklēt šādas vietas būs jāuzrāda viena no trim lietām: vakcinācijas sertifikāts, pierādījums par negatīvu PCR vai antigēna testu, kas veikts iepriekšējo 48 stundu laikā, vai pierādījums, ka persona ir nesen atveseļojusies no Covid (ja rezultāts ir pozitīvs vairāk nekā divas reizes) pirms mazāk nekā sešiem mēnešiem).

Augusta sākumā veselības pase būs nepieciešama, lai iekļūtu bāros, kafejnīcās, restorānos, slimnīcās, pansionātos un tālsatiksmes braucienos ar autobusu un vilcienu. Par šo ierobežojumu stāšanās spēkā datumu, parlamentam vēl ir jāizlemj.

Rudenī nemedicīniskie un antigēna Covid testi vairs nebūs bezmaksas. Tas attiecas uz testiem, kas veikti ceļojuma nolūkos vai veselības pases vajadzībām, taču testi medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, cilvēkiem ar Covid simptomiem vai kontakta gadījumiem, joprojām ir bez maksas, ja vien tos ir noteicis ārsts. Pašlaik PCR testu izmaksas nepārsniedz 49 eiro.

Covid vakcīna kļūs obligāta veselības aprūpes darbiniekiem un citiem darbiniekiem slimnīcās, klīnikās, veco ļaužu pansionātos un iestādēs cilvēkiem ar invaliditāti; un visiem profesionāļiem un brīvprātīgajiem, kuri strādā saskarē ar gados vecākiem vai neaizsargātiem cilvēkiem, tostarp viņu mājās. Attiecīgajiem būs jāsaņem injekcija līdz 15. septembrim; pēc šī datuma tiks veiktas pārbaudes un sankcijas tiem, kuri nav vakcinēti. Kā arī tiem, kuri Covid vakcīnu saņēma janvārī un februārī, tiks piedāvāta revakcinācija.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.136096sec.