10 fakti par Tenerifi: saikne ar Šekspīru un vietējās cilts noslēpumainais mantojums

Tenerife, kā ceļojumu galamērķis, īpaši ir iecienīta Latvijas drūmajā un pelēcīgajā laikā. Šī Kanāriju sala tad lutina ar vasarīgu sauli, zaļojošu dabu un bagātu klāstu izklaižu iespēju. Tūroperators “Novatours” dalās interesantos faktos par Tenerifi, kas, iespējams, pārsteigs pat tās biežākos viesus.  

Tenerife ir sala ar neparastu dabas skaistumu, kas piesaista simtiem tūkstošu tūristu viscaur gadu, bet īpaši populāra tā ir aukstajos ziemas mēnešos. Temperatūra šeit parasti tad svārstās ap 20 grādiem, kas komplektā ar daudzveidīgo tropu ainavu un gandrīz nepārtrauktu saules gaismu ļauj uz īsu brīdi aizmirst par siltajām ziemas jakām, šallēm un cimdiem.

Sala var piedāvāt visu, kas nepieciešams kvalitatīvai atpūtai – sākot ar mierpilnu atpūtu greznos pludmales kūrortos, beidzot ar dažādu dabas brīnumu izzināšanu, sērfošanu melnu smilšu pludmalēs, majestātiskus kalnus vai gastronomiskus ceļojumus un citas ekskursijas. Tenerife ir populāra arī kā "darba brīvdienu" galamērķis – cilvēki šeit ierodas, lai strādātu attālināti un vienlaikus baudītu salu.

Tenerife ir lielākā no Kanāriju arhipelāga salām. To bieži mēdz dēvēt par mūžīgā pavasara salu – visu gadu maigais un siltais klimats piesaista tūristus no visas pasaules. “Novatours” atklāj 10 interesantus faktus par šo skaisto salu.

1. Lai gan Tenerifi mēdz dēvēt par saules, jūras un smilšu salu, patiesībā lielākā daļa salas pludmaļu ir nedabiskas, cilvēka radītas. Tenerifes dabiskās pludmales ir vulkāniskās izcelsmes, tāpēc tās klāj melnas smiltis un akmeņi. Tikmēr visas gaišo smilšu pludmales pagājušā gadsimta otrajā pusē ir veidotas no smiltīm, kas atvestas no Sahāras tuksneša.

2. Tenerifes karogs ir gandrīz tāds pats kā Skotijai, ar baltām šķērsotām līnijām uz zila fona. Viens no šīs sakritības iemesliem ir tas, ka gan Tenerifes, gan Skotijas patrons ir Sv. Endrjū, kura simbolika izmantota abu vietu karogos. Tiesa, savietojot abus karogus tuvumā, Tenerifes karogu var atšķirt ar nedaudz tumšāk zilas krāsas toni.

3. Ir labi zināms, ka Teides vulkāns ir augstākais punkts Spānijā, sasniedzot 3718 m augstumu. Tāpat, Teide ir arī trešais lielākais vulkāns pasaulē. Bet tā interesantākais fakts ir tāds,, ka tieši Teides vulkāns veido pasaulē garāko, uz ūdens (jūras) virsmas krītošo ēnu.

4. Slavenajam rakstniekam, dzejniekam un dramaturgam bija īpaša saikne ar Tenerifi - viņš bija iecienījis vietējo Kanāriju salu vīnu. Šis dzēriens pieminēts arī divos Šekspīra darbos - “Jautrās vindzorietes” (The Merry Wives of Windsor) un “Divpadsmitā nakts” (Twelfth Night). Ir zināms, ka Šekspīrs katru gadu kā daļu no algas saņēma mucu Malvasia vīnogu vīna. Tenerifes sala līdz pat mūsdienām ir slavenas ar savu vīnu – aptuveni 8 tūkst. salas hektāru aizņem vīna dārzi, kuros audzē dažāda veida vīnogas gan baltvīna, gan sarkanvīna ražošanai. Daži vīndari apgalvo, ka Tenerife ir otrs saulainākais vīna reģions pasaulē pēc Čīles. Tāpēc šī sala ir populāra arī kā vīna tūrisma galamērķis – uz salas vīna dārziem brauc dzēriena cienītāji no visas pasaules un piedalās tur rīkotajās degustācijās.

5. Senākie vēstures avoti glabā informāciju par četriem Teides vulkāna izvirdumiem. Vecākie divi reģistrētie izvirdumi notika 1700. gadu sākumā, vēl viens notika 1798. gadā, un pēdējo reizi vulkāns bija aktīvs 1909. gadā. Tiesa, neviens vulkāna izvirdums nebija bīstams un cilvēki netika ietekmēti.

6. Kanāriju salas 1991. gadā kļuva par pirmo Spānijas autonomo reģionu, kas aizliedza vēršu cīņas. Tiesa, vēršu cīņas salās nenotika pat agrāk – pēdējās tika fiksētas 1984.gadā, un to apturēšana notika cilvēku zemās intereses dēļ.

7. Tenerifē uzņemta virkne slavenu Holivudas filmu. To starpā, “Titānu cīņa” (Clash Of The Titans), "Ātrs un bez žēlastības 6" (Fast And Furious, 6), "Džeisons Borns 5" (Jason Bourne 5).

8. Senās Tenerifes iedzīvotāju cilts “guanči” cēla piramīdas un pielūdza dažādus dievus, dēmonus un garus. Dažas no piramīdām joprojām ir saglabājušās un tiek sauktas par Guimaras piramīdām. Piramīdas parka izveides iniciators ir slavenais norvēģu zinātnieks Tūrs Heijerdāls. Zinātnieks noskaidroja, ka piramīdas ir būvētas no sasalušiem lavas akmeņiem, un tām blakus atrastajām arheoloģiskajām fosilijām piemīt Dienvidamerikas kultūrai raksturīgas iezīmes, kas vēsta par seno civilizāciju saistību.

9. Viens no populārākajiem tūrisma objektiem Tenerifē ir ūdens atrakciju parks “Siam Park”. Parkam ir pat vairāki pasaules rekordi – tā ir lielākā taju stila celtne ārpus Āzijas un tajā atrodas pasaulē lielākā pūķa skulptūra. Turklāt parks atrodas blakus vienam no salas jaunākajiem kūrortiem “Costa Adeje”, kas lutina savus viesus ar augstākās klases viesnīcu kompleksiem, plašu sporta, atpūtas, veselības un skaistumkopšanas pakalpojumu klāstu, kā arī “El Duco” pludmali, ko vietējie uzskata par labāko dienvidu krastā.

10. Katrai Kanāriju salai ir savs mikroklimats. Tenerifes mikroklimats salu sadala divās daļās. Tenerifes ziemeļu daļa ir mitrāka un vēsāka, bet dienvidu daļā - sausāka un siltāka. Tiesa, interesanti, ka arī Tenerifes centrālās daļas pilsētās un ciemos ir savs mainīgs mikroklimats.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.853508sec.