Strauji uzplaukst tūrisms Somijas ziemeļos

Visdrīzāk, ka tūristu skaits, kas 2021. gada nogalē Ziemassvētku brīvdienās ierodas Lapzemē, sasniegs pirmspandēmijas līmeni. Par spīti omikronam, ceļotāji vēlas nonākt tuvāk Ziemassvētku vecītim Lapzemē.

Siana Portere ar ģimeni ieradusies Kūsamo no Londonas. Sieviete uzsvērusi, ka visi ir pilnībā vakcinēti, tādēļ nebaidās ceļot. Viņa ir viena no daudziem eiropiešiem, kura atvaļinājumā devusies uz Somijas ziemeļiem – uz turieni atsākušies čarterreisi. Lai gan Somijā jau reģistrēti jaunie omikrona paveida gadījumi, tūristi nebaidās ceļot.

Jau tagad plānoti simtiem čarterreisi no visas Eiropas uz Kūsamo ziemeļu reģionu un Lapzemes lidostām Ziemassvētku brīvdienās. Tiek lēsts, ka čarterreisu skaits pat būs lielāks, nekā pirms pandēmijas. Visiem ceļotājiem, ierodoties Kūsamo, ir jāuzrāda vakcinācijas sertifikāts.

Decembrī tikai Jūsamo lidostā nolaidīsies vairāk nekā 80 čarterreisi, un pagaidām nav neviena paziņojuma par kāda atcelšanu. Tikmēr uz Lapzemes lidostu Enontekio ir pieteikti 80 līgumreisi.

Pēc statistikas datiem, 2019. gada decembrī Rovaniemi, Kitilē, Ivalo, Enontekio un Kūsamo kopumā ieradās 724 čarterreisi.

Vietējais infektologs Anti Vānens paudis, ka neuztraucas par tūristu pieplūdumu svētku laikā. Viņš gan paudis, ka omikrona variants Somijā kļūs aizvien izplatītāks, taču neuzskata, ka tas būtu liels risks Ziemassvētku brīvdienām valsts ziemeļos. Jau ir izstrādātas vadlīnijas, kā rīkoties tūrisma nozares uzņēmumiem, ja kādam tūristam parādīsies koronavīrusa infekcijas simptomi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75539589sec.