Aicina atturēties no ceļojumiem uz Kazahstānas nemieru skartajiem reģioniem

No 2022. gada 5.janvāra līdz 19.janvārim Almati apgabalā, Almati pilsētā un Mangistau reģionā ir ieviesta ārkārtas situācija.

Ņemot vērā aktuālo drošības situāciju un Kazahstānas pilsētās notiekošos protestus, Ārlietu ministrija aicina atturēties no nemieru skarto reģionu apmeklēšanas.

Valstspiederīgos, kuriem šajā laikā ir nepieciešams doties uz Kazahstānu, aicinām reģistrēties Ārlietu ministrijas konsulārajā reģistrā un sekot aktuālajai informācijai Ārlietu ministrijas un Latvijas vēstniecības Kazahstānas Republikā mājaslapās un sociālajos tīklos.

Saistībā ar Covid-19 strauju izplatību pasaulē, Kazahstānas varas iestādes veic dažādus pasākumus vīrusa izplatības ierobežošanai. Kazahstānas valdība no 2020. gada 1. novembra līdz 2021. gada 31. decembrim lēmusi pārtraukt bezvīzu režīmu ar 57 valstīm, tai skaitā Latviju. Notiekošo protestu dēļ, Kazahstānas valdība nav nākusi klajā ar oficiālu dekrētu par bezvīzu režīma atjaunošanu. Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Kazahstānā pirms došanās uz Kazahstānu aicina sazināties ar Kazahstānas vēstniecību Rīgā un noskaidrot aktuālo informāciju par ieceļošanas noteikumiem.

•    Ieceļojot Kazahstānā ir  jāuzrāda ne agrāk kā 72 stundas veikts negatīvs Covid-19 testa apliecinājums. Tie, kuri nespēs uzrādīt Covid-19 testa apliecinājumu, valstī netiks ielaisti. Bērniem līdz 5 gadu vecumam tests nav nepieciešams.

•    Pie ieceļošanas, tiek veiktas veselības pārbaudes, anketēšana un paaugstinātas ķermeņa temperatūras gadījumā persona tiek nosūtīta uz ārstniecības iestādi, kurā jāuzturas, kamēr tiek veikts atkārtots Covid-19 tests un saņemti rezultāti (līdz 2 diennaktīm).

Tāpat ir ierobežota robežšķērsošana ārvalstniekiem, kuriem ir uzturēšanās atļaujas Kazahstānā un kuri izceļo no Kazahstānas. Noteikumi atļauj šķērsot Kazahstānas robežu tikai 1 (vienu) reizi 30 dienu periodā. Pēc izbraukšanas no Kazahstānas Republikas, persona (uzturēšanās atļaujas turētājs) drīkst atgriezties Kazahstānā tikai pēc 30 dienām.

Sejas aizsargmaskas lietošana publiskās vietās ir obligāta prasība. Tāpat arī publiskās vietās tiek veikta ķermeņa temperatūras kontrole un personas tiek aicinātas uzrādīt elektroniskās sistēmas ASHYK apliecinājumus (drošības sertifikātus).  

Noderīga informācija un rekomendācijas saistībā ar korona vīrusu Latvijā pieejamas Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļa vietnē.

Drošības situācija

Aicinām ceļotājus, kuri dodas uz Kazahstānu būt piesardzīgiem uzturoties valstī, kā arī vienmēr ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu, jo tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji kontroles nolūkos to var pārbaudīt jebkurā laikā. Ceļotājiem iesakām sekot līdzi informācijai oficiālajos plašsaziņas līdzekļos, televīzijā un radio, kā arī ievērot vietējo drošības un tiesībsargājošo iestāžu norādījumus. Iesakām izvairīties no tādu vietu apmeklēšanas, kur pulcējas liels cilvēku skaits. Ziemas sezonas laikā autovadītājiem rūpīgi jāseko līdzi vietējo iestāžu paziņojumiem par autoceļu slēgšanu.

Ieceļošana un vīzas

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem ieceļošanai Kazahstānā ir nepieciešama vīza. Detalizētu informāciju par vīzas saņemšanas kārtību var saņemt, sazinoties ar Kazahstānas vēstniecības Latvijā Konsulāro nodaļu: tālrunis 67324223, e-pasts: riga@mfa.kz . Pasei jābūt derīgai vismaz 6 mēnešus pēc izceļošanas no valsts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19653893sec.